Vertalen van kwalificaties

Vertalen van kwalificaties

Eind 2021 is besloten om van 14 kwalificaties Engelse vertalingen op te nemen in het productaanbod van Examenwerk. Deze vertalingen zijn beschikbaar per volgend schooljaar. Hieronder volgt de verdere uitwerking van deze 14 kwalificaties.

Vertalingen Engels voor de volgende 14 kwalificaties:


Let op! Er worden dus geen kwalificaties uit eerdere schooljaren (cohorten) vertaald.

Vertalingen overige moderne vreemde talen en overige kwalificaties
Indien scholen behoefte hebben aan vertalingen (het vertalen van de examenopdracht, instructies, beoordelingsformulieren, ontwikkelingsgerichte criteria en beoordelingscriteria) buiten bovenstaande lijst en/of in een andere taal dan Engels, dan kan de afgevaardigde van de Deelnemersraad namens de school een verzoek doen aan Examenwerk ([email protected]). De kosten per vertaling in het Engels, Spaans, Duits of Frans bedragen €1.150 exclusief BTW per taal per kwalificatie. De deadline voor bovenstaande verzoeken is 1 oktober 2022.

Terugkoppeling Deelnemersraad 18 mei 2022 ​Ontwikkelgroep Brood & Banket
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC