Praktijkbeoordelen

Praktijkbeoordelen is een online beoordelingsinstrument van Examenwerk. Met Praktijkbeoordelen kun je studenten meten, beoordelen en examineren in praktijk- en examensituaties. Zowel ontwikkelingsgericht als kwalificerend, zowel in de beroepspraktijkvorming als op school.

Wat kun je van het instrument verwachten?

In het ontwikkelingsgerichte deel kun je de voortgang bijhouden van jouw student tijdens zijn stageperiode. Je kunt precies zien hoever de student is in zijn ontwikkeling en hoe de praktijkopleider hem gedurende de stage beoordeelt. Alle rapportages liggen vast in het systeem. Het is webbased wat betekent dat je altijd en overal kunt beschikken over de juiste informatie.

Met het kwalificerende deel kun je examens afnemen. Dat kan zijn in het leerbedrijf of op school. Praktijkbeoordelen is voor beide situaties geschikt. Studenten kunnen gemakkelijk bewijsmateriaal uploaden. Competente beoordelaars die je zelf selecteert kunnen op eenvoudige wijze beoordelen, zonder papieren rompslomp en binnen duidelijke kaders. Alle resultaten worden vastgelegd. Je raakt nooit meer wat kwijt.

Om ervaring op te doen is er een workshopomgeving beschikbaar. Inlogcodes kan je aanvragen via [email protected]

Ben je enthousiast en wil je met het instrument aan de slag?

Werk je al met Praktijkbeoordelen?

Het instrument Praktijkbeoordelen is (door)ontwikkeld in een gezamenlijk project van:

– Examenwerk
– Stichting Examens Mobiliteitsbranche (Stem)
– Examenservice Transport en Logistiek (ESTEL)
– Btg Voedsel, Groen en Gastvrijheid (VGG)
– Btg Mobiliteit, Transport, Logistiek en Maritiem (MTLM)