Terugkoppeling Deelnemersraad 18 mei 2022

Terugkoppeling Deelnemersraad 18 mei 2022

De Deelnemersraad vergaderde op 18 mei jl. in het nieuwe gebouw van ROC Midden Nederland. Een korte terugkoppeling: 

Nieuwe bestuursleden en leden Examenadviescommissie
Erik Koldewijn en Wiepkje Colijn zijn nieuwe bestuursleden met ingang van dit jaar. Zij vervangen respectievelijk de vertrokken bestuursleden Elvire Biegel en Lex Janssens.  In de Examenadviescommissie hebben twee nieuwe leden zitting genomen: Albert Hoekstra en Naomi Roelofs. 

Jaarcijfers 
De jaarcijfers zijn gecontroleerd door de accountant. Hierna volgt een gesprek met de beide penningmeesters. Half juni zal het verslag klaar zijn en door het bestuur kunnen worden vastgesteld. Daarna is het mogelijk het jaarverslag op te vragen via [email protected]

Het aantal studenten in onze sector loopt terug. Vergelijkingen kunnen echter beter in beeld gebracht worden met de cijfers vóór corona. Minder studenten bij deelnemende scholen betekent minder inkomsten voor Examenwerk. Aan de andere kant is er bespaard op een aantal uitgaven. Per saldo wordt voor 2022 toch een klein positief resultaat verwacht. Dit is ook nodig voor een aantal investeringen die gedaan moeten worden. 

Samenwerking SVH 
Een aantal scholen heeft Examenwerk verzocht om de mogelijkheden te bekijken voor een samenwerking met SVH. De scholen willen mogelijk een aantal diensten af gaan nemen bij SVH en zien graag dat er één portaal komt waar zij hun examens en dienstverlening kunnen afnemen.  

Daarop is Examenwerk met SVH in gesprek gegaan en hebben er een aantal positieve gesprekken plaatsgevonden.  Alle partijen zijn positief. Er zijn echter wel een aantal ‘beren op de weg’. Als Examenwerk een samenwerking aangaat, moet het aanvullend zijn voor beide partijen, geen dubbel aanbod.

Voortgang lopende projecten 
De volgende projecten zijn kort toegelicht:  

  • Examens Brood & banket  
  • Geïntegreerde taalexamens 
  • Vertalingen van kwalificaties 
  • Opvolger Examenkluis: Examenbank
  • Andere kijk op examinering 
  • WebAPP Praktijkbeoordelen 
Uitgelicht kwaliteitshandboek - Borgen van kwaliteit Vertalen van kwalificaties
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC