Uitgelicht kwaliteitshandboek – Ontwerpen

Uitgelicht kwaliteitshandboek – Ontwerpen

Examenwerk heeft een Kwaliteitshandboek examinering. In iedere nieuwsbrief lichten we een gedeelte toe uit het kwaliteitshandboek. Deze keer een onderdeel uit het hoofdstuk Ontwerpen.

In dit hoofdstuk worden de ontwerpkeuzes toegelicht. Een voorbeeld van één van die ontwerpkeuzes is de schrijfstijl in de formats. In de formats zijn namelijk bewuste keuzes gemaakt voor een bepaalde schrijfstijl. We spreken de lezer zoveel mogelijk rechtstreeks aan. Dit verkleint de afstand tot het onderwerp en vergroot daardoor de begrijpelijkheid. In exameninstrumenten wordt de student aangesproken met ‘jij’ of ‘je’. In documenten voor beoordelaars of de organisatie wordt de lezer aangesproken met ‘u’. Lees het kwaliteitshandboek om meer te weten te komen over deze én andere ontwerpkeuzes.

​Foutieve tekst in servicedocument ‘berekening eindcijfer meerdere keuzedelen’ Nieuwe examens voor tijdelijke kwalificatiedossiers Leidinggevende International Hospitality en Allround Hospitality Medewerker
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine