​Foutieve tekst in servicedocument ‘berekening eindcijfer meerdere keuzedelen’

​Foutieve tekst in servicedocument ‘berekening eindcijfer meerdere keuzedelen’

In het servicedocument ‘berekening eindcijfer meerdere keuzedelen' staat helaas een fout in de tekst. Onder het kopje ‘berekening eindcijfer keuzedeel’ staat dezelfde tekst als bij de gewone kwalificaties. Bij keuzedelen is het echter niet een kwestie van geslaagd of gezakt. Een student mag namelijk in de slaag/zakregeling een 4,0 als resultaat meenemen, op voorwaarde dat deze door een hoger resultaat (of resultaten) wordt gecompenseerd naar een 6,0. Dat betekent dat het eindcijfer voor een keuzedeel dus wél een onvoldoende mag zijn, als het maar minimaal een 4,0 is. En dat staat zo niet in de huidige tekst.

Op dit moment zijn we (in het kader van ons programma flexibel examineren) bezig met aanpassingen in onze systemen en ook in de formats achter onze examendocumenten. Een herziene tekst voor dit servicedocument nemen we daar ook in mee. Dit zal in september 2024 gerealiseerd zijn. Tot die tijd adviseren we om de huidige tekst te negeren.

​ Ontwikkelgroep Facilitaire Dienstverlening 30 oktober 2023 Uitgelicht kwaliteitshandboek – Ontwerpen
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine