Uitgelicht kwaliteitshandboek - Onderhoud en beheer

Uitgelicht kwaliteitshandboek - Onderhoud en beheer

Examenwerk heeft een Kwaliteitshandboek examinering. Dit handboek is opgenomen in de Examenkluis. Iedere nieuwsbrief lichten we een gedeelte toe uit het kwaliteitshandboek. Deze keer een onderdeel uit het hoofdstuk Onderhoud en beheer. 

Wanneer de examens en ontwikkelingsgerichte producten door de scholen ingezet worden, leidt dit mogelijk tot feedback op de (examen)instrumenten. Om goed met deze feedback om te gaan is er een proces voor onderhoud en beheer opgesteld.

Feedback op de (examen)instrumenten wordt op twee manieren opgehaald: 

 • Tussentijdse feedback: per mail aan de Helpdesk of in de Examenkluis 
 • Evaluatiebijeenkomsten (zie ook het eerdere nieuwsbericht hierover) 

De ontvangen feedback kan ingedeeld worden in 3 categorieën: 
 • Categorie 1: Tekstuele wijziging. 
 • Categorie 2: Inhoudelijke wijziging 
 • Categorie 3: Er is feedback op een proces of procedure van Examenwerk 

Om te voorkomen dat er gedurende het opleidingsjaar allerlei wijzigingen doorgevoerd worden in de (examen)instrumenten heeft Examenwerk vaste afspraken gemaakt over het wijzigingsbeheer. 

Voor iedere categorie geldt een ander proces van afhandeling. Dit is in het volgende schema uitgewerkt:


Oproep: denk mee over het anders verantwoorden van het diplomabesluit Terugkoppeling bestuursvergadering 30 september 2021
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC