Terugkoppeling bestuursvergadering 30 september 2021

Terugkoppeling bestuursvergadering 30 september 2021

Stand van zaken vacatures diverse commissies
Er hebben veel sollicitatiegesprekken plaatsgevonden. Er zijn nieuwe leden benoemd voor de diverse ontwikkelgroepen en vaststellingscommissies. Er zijn momenteel nog vacatures voor de Examenadviescommissie en voor de ontwikkelgroep Brood & Banket. Er worden zorgen gedeeld omtrent de ontwikkeling van de nieuwe examens voor Brood & Banket. Dit schooljaar zijn al twee ontwikkelbijeenkomsten geannuleerd omdat er niet genoeg leden beschikbaar waren. Bestuursleden zullen een beroep doen binnen hun netwerk.

Evaluatie bestuur 6 september
De belangrijkste besproken zaken waren:
●  Verbinding Examenwerk (bestuur-deelnemers)
●  Bestaande kwaliteit voor voetlicht beter brengen bij (andere) stakeholders.
●  Wat zijn de door ons bestuur geaccepteerde issues voor de toekomst.
●  Wat is ons aanbod / wie zijn wij voor wie.

Tijdens de Deelnemersraad van 24 november zullen de uitkomsten van de enquête worden gedeeld en wordt er verslag gedaan van de themasessie. 

Samenwerking SVH
De scholen willen zoveel mogelijk worden ontzorgd in het examineringsproces. Een samenwerking met SVH lijkt hiervoor een logische stap. SVH is een betrouwbare naam in de branche en kan ook begeleiding bieden. Om kwaliteit en betaalbaarheid te behouden lijkt het verstandig de handen ineen te slaan en zo synergie te behalen. Er is inmiddels een gesprek geweest. Alle betrokkenen zijn bereid tot samenwerking. Het zou gaan om het onderbrengen van de SVH-examenproducten in de portal van Examenwerk. De deelnemende scholen kunnen hierdoor uit meer producten kiezen, een voordeel voor de deelnemers. De dienstverlening van Examenwerk wordt hiermee uitgebreider. SVH is een betrouwbare naam in de branche en kan ook begeleiding bieden. Er zal een vervolgafspraak worden gemaakt met het volledige bestuur van SVH. 

Projectvoorstel vertalingen
Voor de zomervakantie heeft het bestuur al goedkeuring gegeven voor vertaling van de beoordelingscriteria van 25184 (Manager Ondernemer Horeca) en 25185 (Manager Horeca Ondernemer). Hoe gaan we om met openstaande verzoeken naar aanleiding van de gehouden inventarisatie? Het bestuur is van mening dat vertalingen belangrijk zijn voor verdere internationalisering. De vraag is alleen of alles in alle talen moet worden vertaald. Het lijkt verstandig om eerst alleen met de vertaling in het Engels te starten. Het bestuur heeft gevraagd om inzicht in de (jaarlijkse) kosten.  

Demo app Praktijkbeoordelen & terugkoppeling onderzoek
Er is een presentatie gegeven van de voortgang van de ontwikkeling van de app voor Praktijkbeoordelen. Intuïtief gebruik staat voorop. Er wordt nu getest met eindgebruikers en de feedback wordt verwerkt in een eerste versie. De ontwikkeling van de app blijft een continu proces; er wordt gestart met de simpele functionaliteiten en vandaaruit wordt verder uitgebouwd. Er wordt afgesproken om op 24 november tijdens de Deelnemersraad de status te presenteren.

Uitgelicht kwaliteitshandboek - Onderhoud en beheer Reminder: Evaluatiebijeenkomsten Facilitaire dienstverlening, Travel, Leisure & Hospitality
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC