Terugkoppeling themasessie bestuur 6 september 2021

Terugkoppeling themasessie bestuur 6 september 2021

De missie van Examenwerk is: ‘Het leveren van hoogwaardige, kwalitatieve en innovatieve examens die continue meebewegen in de dynamische markt’.  Dit doen we voor scholen, bedrijven en studenten van de sectoren horeca, reizen & recreatie, brood & banket en facilitaire dienstverlening; onze stakeholders. Om onze missie waar te maken, is het voor Examenwerk belangrijk om te weten wat er bij onze stakeholders speelt en wat hun behoeften zijn.  

In het voorjaar is er een digitale evaluatie verstuurd rondom een vijftal thema’s: innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid, betaalbaarheid & validiteit. De resultaten van deze evaluatie zijn gebruikt als input voor de themasessie van het bestuur op 6 september (eindelijk weer eens een keer live!). Het bestuur heeft nagedacht over bovenstaande thema’s. Belangrijke onderwerpen die naar voren kwamen waren: digitalisering, anders examineren (hybride, cross-sectoraal skills-based), leesbaarheid, beoordelingssystematiek, vereenvoudiging van de examens en men zou graag meer budget willen zien voor innovatie. Op 30 september praat het bestuur hierover door. Op de eerstvolgende deelnemersraad (24 november) zal dit onderwerp ook worden geagendeerd.

Herinnering proefles wijn Lees- en luisterexamens én keuzedelen in Remindo
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC