Terugkoppeling Deelnemersraad 20 mei 2021

Terugkoppeling Deelnemersraad 20 mei 2021

Op 20 mei vergaderden de deelnemers (online).


Stand van zaken vacatures 

De openstaande vacatures zijn besproken. Er is een nieuw bestuurslid toegetreden: Herbert van Oord (Hiswa Recron) en er is een nieuw lid voor de Examenadviescommissie: Jos Snijders (Summa).

Jaarverslag 2020 & deelnemersbijdrage 2022 
De accountantscontrole vindt momenteel plaats. Zodra het gesprek met de penningmeesters heeft plaatsgevonden en het jaarverslag akkoord is bevonden zullen de stukken worden gepubliceerd. De stukken zijn dan via de helpdesk op te vragen. Er is een korte terugkoppeling gegeven over de werkzaamheden die in 2020 zijn uitgevoerd. Het jaar 2020 was negatiever dan begroot. Door aanpassingen in de deelnemersovereenkomst (keuzemogelijkheid Entree, Dienstverlening) zijn de studentenaantallen afgenomen. Examenwerk zal daarom per 1/1/2022 de tarieven voor de scholen verhogen. Voor het kwalificerende deel zal de bijdrage €25,00 worden (is nu (€22,50) en voor het ontwikkelingsgerichte deel €26,50 (is nu €21,25). Dit is nodig om de hoogwaardige examenproducten en service te kunnen blijven leveren. Bestuur en deelnemersraad vinden dat de dienstverlening van Examenwerk moet op een hoog niveau blijven en de ontwikkelingen ter verbetering moeten doorgaan.

Evaluatie bestuur 

Bestuurslid Marc Schoorel heeft de deelnemers meegenomen over de evaluatie vanuit het bestuur (zie bericht verderop in deze nieuwsbrief). 

Voortgang 

Ook de voortgang (indien relevant) van de lopende projecten is aan bod gekomen:

  • Keuzedeelexamens 
    K1137 Voeding & Hospitality in de zorg (VC 17 mei) niet vastgesteld, volgende VC 2 juni  K0562 Luchthaven operatie en organisatie (VC 14 juni)  K0957 Bierkennis – onderhoud gepleegd (VC 18 mei) is vastgesteld  K0188 Wijnkennis – onderhoud gepleegd (VC 18 mei) is vastgesteld
  • Reizen & Recreatie Ontwikkeling verloopt voorspoedig. Onlangs vastgesteld:   25648/25646 ZMLH/LGLH P1/P3-K1 Proeve Organiseert activiteiten en ondersteunt bij voorkomende werkzaamheden   25646 LGLH P3-K3 Voert beheerstaken uit   25648 ZMLH Instructie student  25648 ZMLH Verantwoordingsdocument
  • App Praktijkbeoordelen 
    Twee sporen: 
    1. Er wordt op basis van de huidige opzet van Praktijkbeoordelen een eenvoudige app gebouwd (oplevering waarschijnlijk begin schooljaar 21/22) waarmee praktijkopleiders en ook studenten de beoordelingen kunnen uitvoeren op hun telefoon. Hiermee kunnen er alvast ervaringen worden opgedaan die meegenomen kunnen worden. 
    2. Daarnaast start een onderzoek naar de mogelijkheden op langere termijn: hoe moet het proces binnen Praktijkbeoordelen worden ingericht om beter aan te sluiten bij de school, het leerbedrijf en de student? We willen meer toewerken naar een Praktijkbeoordelen dat volledig mobiel inzetbaar is. Op 21 mei vindt hierover een kick-off bijeenkomst plaats. Hierbij zijn ook diverse bestuursleden van Examenwerk betrokken.
  • Andere kijk op examinering er worden een aantal ontwikkelingen gevolgd (denk aan programmatisch toetsen, onderzoek naar formatief handelen) en daar waar het kan wordt aangehaakt.  
  • Informatiesessies Taal  er worden diversie informatiesessies georganiseerd zie website 
  • Overstap van TeleToets naar Remindo Toets Examenwerk stapt per september 2021 over. In september 2021 organiseren we online trainingen voor de scholen. Deze trainingen worden ca. 2 weken tot 1 maand voorafgaand aan het 1e examenmoment gepland.  We inventariseren vooraf wanneer de scholen het 1e examenmoment hebben. 

Kwaliteitshandboek is herzien, op te vragen via de helpdesk (en op termijn ook beschikbaar in de Examenkluis). Diverse onderdelen/onderwerpen zullen terugkomen in de nieuwsbrieven en op de website.

Informatiesessies taalexamens Verzoek namens het bestuur - evaluatie
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC