Ontwikkelgroepen

Ontwikkelgroepen

Ontwikkelgroep Travel, Leisure & Hospitality
Op 30 september is de ontwikkelgroep Travel, Leisure & Hospitality samengekomen voor het examen bij de profieltaak Realiseert commercieel aanbod. Voor deze profieltaak is een nieuw examen ontwikkeld naar aanleiding van het nieuwe dossier. Op 13 oktober is dit examen voorgelegd aan de vaststellingscommissie Reizen & Recreatie.

Ontwikkelgroep Taalvariant 2 Facilitaire dienstverlening
Op 6 oktober heeft een startbijeenkomst plaatsgevonden voor de ontwikkeling van beroepsgerichte taalexamens voor Facilitaire Dienstverlening volgens taalvariant 2. Er is gekeken welke contextsituaties zich het beste lenen voor deze taalexamens en ook is nagedacht over geschikte opdrachten. Dit wordt nu verder uitgewerkt.

Ontwikkelgroep Luchtvaartdienstverlener
Op 11 oktober is de ontwikkelgroep Luchtvaartdienstverlener bij elkaar geweest. Ook voor deze kwalificatie worden nieuwe examens ontwikkeld naar aanleiding van een herzien dossier. We hebben examenopdrachten ontwikkeld voor een gecombineerd examen voor B1-K1/B1-K3 Verleent service aan (internationale) passagiers/gasten/Begeleidt (internationale) passagiers in het vliegtuig. Voor B1-K1 zijn eerder al beoordelingscriteria en gedragingen geformuleerd voor het gecombineerde examen van B1-K1/B1-K2 Verleent service aan (internationale) passagiers/gasten/Begeleidt (internationale) passagiers op de luchthaven. De uitdaging was nu om de eerder geformuleerde beoordelingscriteria en gedragingen van B1-K1 te verwerken in de examenopdrachten voor het gecombineerde examen van B1-K1/B1-K3.
Voor dit examen is ook simulatiemateriaal nodig in de vorm van rollenspelen. Hiermee gaat de ontwikkelgroep aan de slag op 21 oktober.

Ontwikkelgroep Brood & banket
Op 18 oktober heeft de eerste bijeenkomst plaatsgevonden van de ontwikkelgroep Brood & banket voor het schooljaar 2021-2022. Tijdens deze bijeenkomst is het Keuzedeel K 0182 Voedingsleer niveau 2 en 3 verder herzien. Er is gekeken in hoeverre de meerkeuzevragen que taalgebruik, zinsopbouw en logische vraagstelling aansloten bij N2 en N3. Dit wordt nu verder uitgewerkt. De Ontwikkelgroep hoopt dit examen te kunnen voorleggen op de vergadering van de Vaststellingscommissie op 9 november.   

Reminder: Evaluatiebijeenkomsten Facilitaire dienstverlening, Travel, Leisure & Hospitality ​Vaststellingscommissie Reizen & recreatie
Veelgestelde vragen
-