Met spoed gezocht: Ontwikkelleden pilot beroepsgerichte taalexamens

Met spoed gezocht: Ontwikkelleden pilot beroepsgerichte taalexamens

De beginnend beroepsbeoefenaar met het certificaat C0089 Starten met ondernemen op zak moet zich ook verstaanbaar kunnen maken in het Engels en een tweede moderne vreemde taal. Daarom moeten er voor dit certificaat beroepsgerichte taalexamens ontwikkeld worden. Daar zijn we achter de schermen volop mee bezig geweest in een pilot waarin we ontwikkelen volgens de nieuwe visie op beroepsgerichte taalexaminering. Inmiddels zijn we klaar voor de volgende stap: het bespreken van de concepten in de ontwikkelgroep. De enige kink in de kabel is dat er nog geen taalkundige ontwikkelgroep is voor dit project.  

Daarom zoeken we met spoed drie ontwikkelleden voor deze pilot. Door deel te nemen aan deze ontwikkelgroep help je met het verder vormgeven van de taalexamens volgens de nieuwe visie. 

  • Het vraagt een tijdsinvestering van maximaal 3 uur per lid (1 uur voorbereidingstijd, 2 uur online bijeenkomst). Als ontwikkellid krijg je vooraf de 4 examens toegestuurd (2 voor Engels, 2 voor de 2e MVT). 
  • Omdat het gaat om mondelinge vaardigheden en de examens dus in het Nederlands geformuleerd zijn, is het wél belangrijk dat je taaldocent bent, maar hoeft dit niet per se de te examineren taal te zijn. We willen vooral laten controleren of de opdracht het juiste ERK-niveau toetst – dat kan een docent Engels ook prima voor een 2e MVT (dit zou anders zijn als er een leestekst in het spel was natuurlijk). 
  • De online bijeenkomst vindt plaats op 13 juni van 14.00-16.00 uur. 
  • De examens moeten uiterlijk 20 juni verstuurd worden naar de vaststellingscommissie.  

Meer weten? Mail Laura ([email protected]). Enthousiast en gelijk aanmelden? Vul het formulier hier in. 

Addendum digitale examinering Ontwikkelgroep en vaststellingscommissie Facilitaire dienstverlening (15 mei + 30 mei 2024)
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine