Ontwikkelgroep en vaststellingscommissie Facilitaire dienstverlening (15 mei + 30 mei 2024)

Ontwikkelgroep en vaststellingscommissie Facilitaire dienstverlening (15 mei + 30 mei 2024)

Op 15 mei heeft de Ontwikkelgroep Facilitaire dienstverlening voor de laatste keer dit schooljaar vergaderd. Het was een productieve bijeenkomst waarin we kleine maar belangrijke aanpassingen hebben doorgevoerd in het B1-K1 examen voor niveau 3 en 4. Zo hebben we inconsistenties tussen opdrachten en beoordelingscriteria aangepakt en onnodige verschillen tussen niveau 3 en 4 verwijderd. Deze wijzigingen zijn op 30 mei goedgekeurd door de Vaststellingscommissie en zijn na de zomervakantie voor cohort 23-24 en 24-25 beschikbaar.

Daarnaast hebben we voor niveau 4 een nieuwe opdracht geschreven bij het gedrag ‘zorgt voor een calamiteitenplan’ in B1-K1-W4. In deze nieuwe opdracht moet de student ervoor zorgen dat collega's goed op de hoogte zijn van het calamiteitenplan.  Volgens de ontwikkelgroep is dit namelijk relevanter voor de beroepspraktijk dan de huidige opdracht, waarin de student een bestaand calamiteitenplan moet verbeteren. De vaststellingscommissie vond het idee goed, maar wilde dat de opdracht nog compacter en duidelijker werd. 

Dat gaan we na de zomervakantie oppakken: dan gaan we namelijk met frisse energie verder om niet alleen deze opdracht, maar het hele B1-K1 examen te herschrijven! We streven ernaar om dit voor kerst af te ronden. En mochten de nieuwe kwalificatiedossiers inderdaad in februari beschikbaar zijn, dan gaan we aan de slag met de nieuwe examens.

Voor al deze werkzaamheden zoeken we nog een extra lid vanuit het onderwijs en een extra lid vanuit het bedrijfsleven. Bekijk de vacature.

Vaststellingscommissie
Op 30 mei kwam de vaststellingscommissie bijeen om de kleinschalige onderhoudswerkzaamheden te bespreken. In de basis was de VC akkoord, met nog een paar kleine nuances. Zodoende zijn de volgende instrumenten vastgesteld:

- 25608 B1-K1 Examenopdrachten, Beoordelingsformulieren en Verantwoordingsdocument 

- 25609 B1-K1 Examenopdrachten, Beoordelingsformulieren en Verantwoordingsdocument 

De vastgestelde instrumenten zullen op korte termijn beschikbaar zijn binnen de Examenbank. 

Dit was de laatste vaststellingsbijeenkomst van de vaststellingscommissie Facilitaire dienstverlening van dit schooljaar.

Met spoed gezocht: Ontwikkelleden pilot beroepsgerichte taalexamens Ontwikkelgroep Dienstverlening niveau 2 (24 mei 2024)
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine