E-learning Toetstechnisch vaststellen

E-learning Toetstechnisch vaststellen

In het kader van de kwaliteitsborging zijn enige tiid geleden alle vaststellers  van Examenwerk getraind door Cinop. Inmiddels is er bij Examenwerk een aantal nieuwe vaststellers bijgekomen en/of verwachten we in 2022 een aantal nieuwe vaststellers te verwelkomen. Daarnaast konden niet alle vaststellers meedoen in de eerste trainingsronde.  

Inmiddels hebben we hiervoor een e-learning ontwikkeld: Toetstechnisch vaststellen. Deze e-learning gaat in op de kwaliteitseisen van Examenwerk, de procedures rondom vaststellen en de rollen, taken en verantwoordelijkheden van de vaststellingscommissie ten opzichte van andere betrokken commissies op de scholen en bij Examenwerk. Na de e-learning is de vaststeller zich bewuster van zijn rol in het vaststellingsproces en weet de vaststeller exact waarop gelet moet worden bij de vaststelling. 

De (nieuwe) vaststellers zullen hiervoor vanuit Examenwerk worden uitgenodigd. 

Uitgelicht kwaliteitshandboek - Ontwikkelen Terugkoppeling Examenadviescommissie 10 februari 2022
Veelgestelde vragen

"Wat Examenwerk voor mij bijzonder maakt? Examenwerk is ooit gestart vanuit de ambitie om regie te nemen. In eerste instantie op de kwaliteit van examens in vier sectoren van service en dienstverlening, food en hospitality. Horeca, Toerisme, Facilitaire Dienstverlening en Brood en Banket. Onze kracht; de paritaire organisatie waarin werkgevers en medewerkers uit het MBO elkaar uitdagen om de beste kwaliteit te leveren."

Marc Schoorel
- Marc Schoorel
Directeur mbo-College Dienstverlening en tevens bestuurslid Examenwerk
MBO Rijnland