Vaststellingscommissie Brood en Banket

Vaststellingscommissie Brood en Banket

Op 26 maart 2024 is namens de ontwikkelgroep Brood en Banket een notitie aan de EAC gegaan, met het verzoek een nieuwe examen- en beoordelingsmix voor K0174 Streekproducten goed te keuren. Reden voor deze aanvraag was dat tijdens de coronatijd in de praktijk was gebleken dat een andere manier van examineren (namelijk bewijsvoering in plaats van observatie) even effectief was en minder arbeidsintensief voor de scholen. De EAC is akkoord gegaan met het verzoek van de ontwikkelgroep. Deze nieuwe instrumenten voor K0174 zijn aangeboden ter vaststelling. Helaas zijn ze niet vastgesteld, omdat de VC vraagtekens heeft bij de uitvoerbaarheid en de wijze van beoordelen. Daarnaast is het servicedocument examenopdrachten C0143 WAB voor de tweede keer aangeboden. De VC is van mening dat het servicedocument in deze vorm niet bruikbaar is. Het servicedocument is ook niet vastgesteld.

Op 3 juli vindt de laatste vaststellingsbijeenkomst Brood en Banket van dit schooljaar plaats.

Ontwikkelgroep en vaststellingscommissie Horeca (5 april + 15 mei 2024) Kleine taalcorrectie in keuzedeel K0984 Engels A1/A2
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine