In de vaststellingscommissie zijn de examenopdrachten ‘ontwikkel nieuwe gerechten’ en ‘voer menu-engineering uit’ voor Gespecialiseerd Kok (25179) en Leidinggevende Keuken (25181) vastgesteld. Ze werden op verschillende manieren geëxamineerd. Dat is nu gelijkgetrokken. Voor allebei de kwalificaties zijn het nu twee losse opdrachten geworden. Daarnaast is de omschrijving van de opdrachten verbeterd en ook de aansluiting tussen opdrachten en beoordelingscriteria. De vernieuwde examenopdrachten zijn vanaf begin december beschikbaar.

Vaststellingscommissie Horeca
"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine