Update vaststellingscommissies juni 2023

Update vaststellingscommissies juni 2023

De eerder aangekondigde Vaststellingscommissie Horeca op 6 juni is in overleg met de ontwikkelgroep verplaatst naar 11 juli 2023. Op die datum staat K1226 (Begeleider praktijkleren) op de agenda.

Op 9 juni vond de Vaststellingscommissie Facilitaire Dienstverlening plaats ten behoeve van K0077 (Organisatie interne evenementen). Dit keuzedeel is eerder besproken tijdens de bijeenkomst op 12 april. Hierop heeft de ontwikkelgroep aanpassingen gedaan. Tijdens de bijeenkomst zijn er wat tekstuele wijzigingen voorgesteld in de Opdracht en het Beoordelingsformulier. Er waren geen opmerkingen over het Verantwoordingsdocument. Er is één kanttekening. De vaststellingscommissie had een opmerking over een onderbouwing in het beoordelingsformulier genoemd bij W3 die de vaststellingscommissie passender vond bij W1. Mocht de ontwikkelgroep die opmerking toepassen, dan mocht het Beoordelingsformulier ook worden vastgesteld. Daarmee konden alle stukken behorend bij K0077 worden vastgesteld (na wijzigingen). 

Update 20 juni 2023: de Vaststellingscommissie Facilitaire Dienstverlening is akkoord gegaan met de wijzigingen die de Ontwikkelgroep heeft gedaan in het Beoordelingsformulier K0077. Hiermee kan dat document ook worden vastgesteld.

Op 20 juni vond er een vaststellingscommissie Brood & Banket plaats. De Proeve behorend bij P2-K2 (Zelfstandig Werkend Bakker) en P3-K2 (Leidinggevende Bakkerij) werden aangeboden ter vaststelling. Daarnaast werden de toetsmatrijzen  bij  de theorie-examens ZWB en LGB  beoordeeld.

Helaas konden P2-K2 en P3-K2 niet worden vastgesteld. De vaststellingscommissie heeft wat vragen over door de ontwikkelgroep gemaakte keuzes. De instructie voor de beoordelaar kon wel worden vastgesteld. De eerstvolgende vaststellingscommissie Brood & Banket vindt eind september plaats.

De vaststellingscommissie was akkoord met de toetsmatrijzen, maar geeft voorkeur aan het gelijktijdig vaststellen met de theorie-examens.

Zomervakantie ​Nieuwe functie beschikbaar in Examenbank: Notificatie
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine