Update plannen geïntegreerde taalexamens schooljaar 2023-2024

Update plannen geïntegreerde taalexamens schooljaar 2023-2024

Deze zomer hebben we ons huidige aanbod en de bestaande ontwikkelwensen geïnventariseerd om zo de ontwikkelplannen voor het komende schooljaar te maken. Daarbij viel ons op dat zowel ons bestaande aanbod als de ontwikkelwensen nagenoeg uitsluitend betrekking hebben op kwalificaties die straks binnen het nieuwe Hospitality-dossier vallen.

Dit dossier zal (naar verwachting) in 2024 haar intrede maken. Als gevolg hiervan zullen de bestaande kwalificaties uitgefaseerd worden, wat betekent dat de examens die we nu zouden ontwikkelen maar heel kort bruikbaar zouden zijn. Daarin investeren is op dit moment dus niet verstandig – immers, als we nu starten met de ontwikkeling van een nieuw examen, zijn we zo weer een paar maanden verder (en al in 2024 aanbeland).

Daarnaast hebben de introductiebijeenkomst (5 juni 2023) en de mails die we hebben ontvangen laten zien dat er veel vragen zijn over het concept en de inzet van geïntegreerde taalexamens. Daar moeten we dus iets mee. Daarom heeft Examenwerk ervoor gekozen om zich in schooljaar 2023-2024 te richten op het finetunen van onze visie op geïntegreerde taalexamens, het inrichten van docent- en schoolgerichtere communicatie en het voorbereiden op de komst van het nieuwe dossier. Zo wordt het voor jullie makkelijker en prettiger om met de geïntegreerde taalexamens te werken én kunnen we snel aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe taalexamens zodra het Hospitality-dossier er is.
Het kan zomaar zijn dat we soms jullie input nodig hebben; in dat geval trekken we aan de bel en sturen we een mail.
Natuurlijk zullen we hiernaast ons bestaande aanbod gewoon blijven onderhouden.

Papieren Vaststelling Horeca 5 september 2023 Proeve keuzedeel Begeleider praktijkleren (K1226) beschikbaar
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine