Update pilot WebAPP van Praktijkbeoordelen

Update pilot WebAPP van Praktijkbeoordelen

Het is alweer enige tijd geleden dat we zijn gestart met de pilot voor de WebAPP van Praktijkbeoordelen. Met deze WebAPP is Praktijkbeoordelen, naast de huidige webvariant, ook te gebruiken via een mobiel device zoals een smartphone of tablet.

Inmiddels hebben zo’n twintig studenten, twee BPV-begeleiders (van vijf verschillende scholen) en twee praktijkopleiders ervaring in de praktijk opgedaan en hebben we in de afgelopen periode al wat feedback kunnen ophalen. Feedback die vooral positief en opbouwend was. Daar zijn we natuurlijk blij mee! Zoals gepland zijn we nu gestart met het ophalen van verdere specifieke feedback en hebben we de deelnemers gevraagd een online-enquête in te vullen. Zo vragen we hen o.a. aan te geven wat hun eerste indruk is van de WebAPP en hoe ze bepaalde onderdelen (invoeren omschrijving bedrijf, toevoegen van een planning, aanmaken van een meetmoment, etc.) hebben ervaren. Eind mei verwachten we de opgehaalde feedback te hebben geëvalueerd en verwerkt en zullen we vervolgens eventuele gewenste aanpassingen in het ontwerp doen.
De WebbAPP zal uiteindelijk per september van dit jaar voor alle scholen beschikbaar zijn.

​Startbijeenkomst 'Anders examineren' Gewijzigde exameninstrumenten
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC