Uitgelicht Kwaliteitshandboek - Ontwikkelen

Uitgelicht Kwaliteitshandboek - Ontwikkelen

Examenwerk heeft een Kwaliteitshandboek examinering. In iedere nieuwsbrief lichten we een gedeelte toe uit het kwaliteitshandboek. Deze keer een onderdeel uit het hoofdstuk Ontwikkelen.   

Het ontwikkelen van een examen begint altijd met het bepalen van de examen- en beoordelingsmix. Dat wordt gedaan door de examenontwikkelaar, samen met inhoudsdeskundigen van de deelnemende scholen. Hierbij kijken ze naar zaken als:

  • Wat vraagt het kwalificatiedossier?
  • Wat vraagt de beroepspraktijk?
  • Wat is haalbaar, uitvoerbaar, betaalbaar en organiseerbaar?
  • Wat staat er in de kaders en richtlijnen van Examenwerk? 

Op basis hiervan doen zij een voorstel voor een examen- en beoordelingsmix. Dit voorstel wordt voorgelegd aan de Examenadviescommissie. Lees het kwaliteitshandboek om meer te weten te komen over deze én andere stappen in het ontwikkelproces.

Examenservices ontwikkelt een nieuwe versie van Praktijkbeoordelen WIJZIGING Evaluatiebijeenkomst Facilitaire Dienstverlening 6 december
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine