Uitgelicht kwaliteitshandboek - Examenanalyse

Uitgelicht kwaliteitshandboek - Examenanalyse

Examenwerk heeft een Kwaliteitshandboek examinering. Dit handboek komt nog beschikbaar via de Examenbank.  Voor nu kunt u deze nog opvragen bij de helpdesk, [email protected]. Iedere nieuwsbrief lichten we een gedeelte toe uit het kwaliteitshandboek. Deze keer een onderdeel uit Onderhouden & beheren. 

Bij de ontwikkeling van de examenopgaven voor de theorie-examens wordt veel aandacht besteed aan een goede kwaliteit. Zowel inhoudelijke als toetstechnische uitgangspunten worden toegepast bij de ontwikkeling van de examenopgaven. Tevens is er een controle van inhoudsdeskundigen voordat een examenopgave in gebruik wordt genomen. Wanneer een examenopgave daadwerkelijk afgenomen wordt, is de controle van de kwaliteit wederom belangrijk. Dit gebeurt door het uitvoeren van een psychometrische analyse. 

Door het uitvoeren van een psychometrische analyse geef je richting aan waar een mogelijk kwaliteitsprobleem zit bij een examen of specifiek item. Psychometrisch onderzoek berust op kwantitatieve gegevens, pas na een inhoudelijke analyse kan er daadwerkelijk een uitspraak gedaan worden over de kwaliteit van het examen of een item. Psychometrische analyse leent zich goed voor de analyse van gesloten vraagtypen.

Update vertalingen Instructiefilm WebAPP bij Praktijkbeoordelen nu ook voor praktijkopleider beschikbaar
Veelgestelde vragen
-