Terugkoppeling bestuursvergadering 7 juni 2023

Terugkoppeling bestuursvergadering 7 juni 2023

Stand van zaken vacatures diverse commissies 
Er wordt extra aandacht gevraagd voor de vacature bij de ontwikkelgroep Brood & Banket. Het heeft de voorkeur om weer iemand vanuit het bedrijfsleven te plaatsen. Over de vacature bij de Examenadviescommissie zijn nu geen bijzonderheden te melden; deze procedure loopt. 

Klanttevredenheidsonderzoek 
De rapportage van het klanttevredenheidsonderzoek is besproken. De respons is matig, maar er heeft een mooi aantal scholen gereageerd. Naar aanleiding van de rapportage is een actieplan opgesteld. Dit actieplan omvat de volgende onderwerpen:

  • communicatie
  • taal
  • gebruiksvriendelijkheid/niveau
  • digitalisering 

Er zijn veel losse opmerkingen/vragen geplaatst. Er zal contact worden opgenomen met de desbetreffende personen voor verdere navraag/beantwoording van vragen/inplannen van afspraken. Tijdens de Deelnemersraad op 27 september aanstaande staat (de rapportage van) het klanttevredenheidsonderzoek op de agenda en dan zal ook worden besproken hoe dit verder zal worden uitgerold.

Themadag 19 april 2023 
De themadag heeft inmiddels plaatsgevonden. Een mooie dag met een mooie opkomst. De voorbereidingsgroep zal de uitwerkingen bespreken en komt met een voorstel. Op deze dag is ook afscheid genomen van oud-voorzitter Harry de Bruin en in de avond van de overige bestuursleden die tijdens de coronaperiode zijn gestopt. 

Voortgang projecten 

  • Geïntegreerde taalexamens: er heeft op 5 juni een online informatiesessie plaatsgevonden. 
  • Anders examineren: er zijn concrete verzoeken gekomen voor het ontwikkelen van prototypes. Er wordt nu een aantal verzoeken vanuit deze scholen door een ontwikkelgroep onderzocht en ontwikkeld. Hiervoor zijn we nog op zoek naar nieuwe leden: zie daarvoor de link naar de vacaturetekst.  

Het is de laatste vergadering van bestuurslid Marc Schoorel. Hij heeft jarenlang in het bestuur van Examenwerk gezeten. De voorzitter dankt hem voor zijn inbreng en er zal op een later tijdstip op gepaste wijze afscheid van hem worden genomen.

Hoge opkomst bij online informatiesessie 5 juni over geïntegreerde taalexamens ​Ontwikkelgroep Horeca (Keuken - Bediening) 27 juni 2023
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine