Terugkoppeling bestuursvergadering 17 juni 2021

Terugkoppeling bestuursvergadering 17 juni 2021

Stand van zaken vacatures ontwikkelgroepen, vaststellingscommissie en Examenadviescommissie  

Er zijn veel nieuwe leden benoemd voor de diverse ontwikkelgroepen, vaststellingscommissies en Examenadviescommissie. De lijst van vacatures is sinds lange tijd niet zo kort geweest. We merken dat het soms lastig is om een band op te bouwen met de leden nu er alleen maar bijeenkomsten via Teams plaatsvinden.      

Evaluatie van de positionering van Examenwerk

De evaluatie van het bestuur is verstuurd en er zijn hiervoor al veel reacties ontvangen. Dank hiervoor! Verder zal er worden gekeken naar de merkanalyse die is opgesteld en de analyse die is gemaakt a.d.h.v. het gehouden doelgroepenonderzoek. Waar staat Examenwerk momenteel en hoe gaan we hier in de toekomst mee verder? De evaluatie van de positionering van Examenwerk staat gepland voor 6 september 2021. 

Terugkoppeling Deelnemersraad   

 Er wordt teruggekeken op een goede bijeenkomst. Positieve bijdrage van de aanwezigen. Tijdens zo’n bijeenkomst is er een vrij positieve sfeer, maar als je individueel in gesprek bent met scholen loop je regelmatig tegen zaken aan. De betrokkenheid binnen de scholen mag zeker beter. Financiën  Het totaalbeeld is minder gunstig dan begroot. Door een lager aantal studenten (onder andere) als gevolg van de vorig jaar gegeven keuzemogelijkheden, zijn de inkomsten lager dan begroot.   

Samenwerking SVH 

Het bestuur van Examenwerk voert verkennende gesprekken met SVH voor een eventuele samenwerking. 

Voortgang projecten  

  • Er hebben informatiesessies plaatsgevonden over de taalexamens (zie terugkoppeling verderop in de nieuwsbrief)
  • Overgang van TeleToets naar Remindo (zie berichtgeving verderop in de nieuwsbrief)
  • Praktijkbeoordelen (zie terugkoppeling verderop in de nieuwsbrief) 
  • Onderzoek ‘Andere kijk op examinering’. Diverse contacten met diverse scholen. Bestuur wil dit najaar een visie hierover vormen.
  • Inventarisatie vertalingen. Er is gesproken over de inventarisatie van de vertalingen. Offerte hiervoor is opgevraagd, voorstel volgt.

Geen Helpdesk beschikbaar bij examineren in de avonduren Beschikbaarheid documenten
Veelgestelde vragen
-