Terugkoppeling bestuursvergadering 15 februari 2024

Terugkoppeling bestuursvergadering 15 februari 2024

Stand van zaken vacatures diverse commissies    
Er wordt een dringende oproep gedaan voor nieuwe leden voor zowel de ontwikkelgroep als vaststellingscommissie van Brood & Banket. Ook verloopt de werving voor leden voor Dienstverlening N2 erg moeizaam.

Hospitality dossiers, stand van zaken 
Het onderwerp is besproken in het cluster BTG en wordt ook in het marktsegment aan de orde gebracht. Er zijn zorgen over de onderhoudsagenda’s van de dossiers en het tijdspad van ontwikkelen en invoeren. Als de dossiers zijn vastgesteld heeft Examenwerk tijd nodig om te ontwikkelen. Als dat na 1 juni is, is dat ook in de lastige vakantieperiode. Er volgt nog een gesprek met SBB om de benodigde tijdlijn af te spreken. 

Jaarplan 2024

Dit document is opgesteld naar aanleiding van de vastgestelde begroting. Dit document wil het bestuur per kwartaal als voortgangsrapportage in de bestuursvergaderingen behandelen. Het is een dynamisch document. Ieder voorjaar zal de status van dit document worden gedeeld met de Deelnemersraad.
 
Zelfevaluatie bestuur
Er zijn twee offertes opgevraagd bij relaties met wie in het scholenveld al is samengewerkt en met wie prima ervaringen zijn. Het bestuur besluit de opdracht aan Paula Willemse te geven en wil graag in april, mei of uiterlijk juni de evaluatie gepland hebben.
 
Notitie Examenservices kwaliteitshandboek
Inhoudelijk is de wijziging van het kwaliteitshandboek voor de EAC voorbereid. De notitie en bijlage geven aan wat er veranderd is t.o.v. de oude versie. Er is nu voor de 7 stichtingen één kwaliteitshandboek. De volgende vragen zijn met het bestuur besproken:
1. Heeft u de intentie om gebruik te maken van één Examenservices kwaliteitshandboek opdat de scholen de toekomstige variatie aan exameninstrumenten kunnen gebruiken om hun examinering blijvend te laten aansluiten op hun visie op onderwijs en examinering?
2. Geeft u de Examenadviescommissie opdracht om een advies uit te brengen van wat dit specifiek betekent voor Examenwerk?
Het bestuur ziet voordelen van synergie en krachtenbundeling en kan derhalve met beide vragen instemmen. Wel ziet het bestuur in de toekomst over dit soort grote trajecten graag iets meer overleg over de kosten en opbrengsten.

Ontwikkelbijeenkomst Brood & Banket 26 februari GEANNULEERD! Ontwikkelbijeenkomst Facilitaire Dienstverlening 5 februari 2024
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine