Bestuursvergadering 21 maart 2024

Bestuursvergadering 21 maart 2024

Stand van zaken vacatures diverse commissies     

Er wordt nogmaals een dringende oproep gedaan voor nieuwe leden voor zowel de ontwikkelgroep als vaststellingscommissie van Brood & Banket. Ook verloopt de werving voor leden voor Dienstverlening N2 erg moeizaam. 

Hospitality dossiers, stand van zaken  
Op 29 februari zijn de hospitality dossiers besproken in sectorkamer. De sectorkamer heeft besloten om de formele vaststelling van de kwalificatiedossiers een jaar uit te stellen. Naar aanleiding van dit besluit zijn er vragen ontvangen vanuit het marktsegment/betrokkenen en hebben een aantal overleggen plaatsgevonden waarin de vraag is gesteld of dat jaar later nu echt noodzakelijk is. Dat wordt op dit moment verder onderzocht.  Examenwerk heeft de vraag ontvangen in hoeverre zij in staat is om op 1 september 2025 een set examenproducten aan te leveren op grond van de nieuwe dossiers/informatie die SBB dan heeft verstrekt. Examenwerk heeft daar de nodige vragen over gesteld. Hierover is enige tijd doorgepraat en het bestuur heeft de opdracht gegeven om te starten met het formeren van de ontwikkelgroepen die nodig zijn om te kunnen starten met de ontwikkeling van de examens.   

Examenservices kwaliteitshandboek 
In de vergadering van 5 maart 2024 heeft de Examenadviescommissie een positief advies uitgebracht over het gebruik van het Examenservices kwaliteitshandboek. Het Examenservices kwaliteitshandboek biedt ruimte voor scholen om eigen keuzes te maken in de examinering. Vanaf 1 september 2024 worden de exameninstrumenten ontwikkeld volgens de processen en kwaliteitskaders uit het Examenservices kwaliteitshandboek. Dit is afhankelijk van het moment waarop de exameninstrumenten van Examenwerk worden gemigreerd naar of nieuw ontwikkeld worden in PraktijkbeoordelenFlex.   

Deelnemersraad 15 mei 2024
MBO Raad vergadert in Arnhem bij Rijn IJssel. Examenwerk Deelnemersraad krijgt de tijd van 09.30 - 10.15 uur. De focus ligt op de volgende onderwerpen:

  • Hospitality dossiers
  • Flexibilisering
Webinars PraktijkbeoordelenFlex E​xamenadviescommissie 5 maart 2024
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC