Terugkoppeling Bestuursvergadering 13 juni 2019

Terugkoppeling Bestuursvergadering 13 juni 2019

We dachten weer een volledig bestuur te hebben, vanuit KIKK Recreatie zou de laatste vacature worden opgevuld. Helaas moeten we na 17! jaar afscheid gaan nemen van onze penningmeester Leo van Beekum (FNV). Hij verandert binnen de FNV van functie. In de vergadering hebben wij afscheid genomen maar er volgt nog een afscheidsdiner. Ook mochten we weer twee nieuwe VC-leden benoemen, voor de Vaststellingscommissie Reizen en Recreatie. Fijn!

We hebben teruggekeken op de themadag van het bestuur. Het bestuur vond dit een prima dag; goed om eens stil te staan bij wie we zijn, waar we voor staan, wat onze doelgroep is en wat we in de toekomst willen. De uitstraling en tone of voice zijn hierin zeer belangrijk. Examenwerk wil dat iedereen weet dat ‘Ons examen werkt’. Niet iedereen hoeft zich direct betrokken te voelen bij Examenwerk, maar het moet wel duidelijk zijn waar Examenwerk voor staat en welke waarden hierin leidend zijn. Examenwerk wil duidelijk, kwalitatief, sympathiek én open zijn. Hier gaan we de komende maanden aan werken d.m.v. een doelgroepenonderzoek, rebranding én een nieuwe website.

Verder is er nog gesproken over de sectoren in de deelnemersovereenkomst. Een van de dossiers waar de deelnemers van Examenwerk uit kunnen kiezen is het dossier Facilitaire dienstverlening, niveau 2 en 4. Onder niveau 2 vallen de kwalificaties: medewerker facilitaire dienstverlening, helpende zorg en welzijn en medewerker sport en recreatie (allen niveau 2). Voor een groot deel maken de scholen geen gebruik van de examens voor helpende zorg en welzijn, maar wél van medewerker facilitaire dienstverlening en/of medewerker sport en recreatie. We willen dit graag aanpassen zodat de scholen binnen het dossier Dienstverlening niveau 2 ook een keuze kunnen maken -> dus als opties: medewerking facilitaire dienstverlening, helpende zorg en welzijn en medewerker sport en recreatie. De desbetreffende scholen zullen hiervoor worden benaderd. Wat betreft Luchtvaartdienstverlening. Dit is een apart dossier. Hier willen we graag een aparte sector voor maken omdat dit niet bij alle scholen onder Reizen & Recreatie valt.

Ook zijn de ontwikkelingen m.b.t. examens voor cross-over opleidingen en de financiële & inhoudelijke voortgang van de projecten besproken.

Terugkoppeling examenadviescommissie 20 juni 2019 Communicatie onderzoek
Veelgestelde vragen
-