Overstap van TeleToets naar Remindo Toets

Overstap van TeleToets naar Remindo Toets

Per september 2021 stapt Examenwerk over op Remindo Toets. Sinds een aantal jaren maakt Examenwerk gebruik van het examensysteem TeleToets voor het afnemen van kennisexamens. In de afgelopen periode werden diverse beperkingen van TeleToets zichtbaar voor de inzet in het mbo: 

  • De boekingssoftware van TeleToets was onvoldoende gebruikersvriendelijk. Dat leidde ertoe dat de meeste examens door de Helpdesk werden gepland en dat de school daarvan afhankelijk werd. 
  • De nieuwe functionele wensen werden in onze ogen moeizaam en tegen hoge kosten gerealiseerd. Zo kregen we het niet voor elkaar om de inzageverzoeken van studenten op een efficiënte wijze voor de scholen te organiseren. 
  • De rapportagemogelijkheden van TeleToets bleken te beperkt voor de behoeften van de scholen. 

 Remindo Toets: wat zijn de gevolgen voor de scholen

  • De scholen zullen volledig zelfstandig hun afname van de kennisexamens kunnen plannen en zijn daarvoor niet langer afhankelijk van de Helpdesk van Examenwerk
    • In een keer plannen van de examens op basis van de kwalificatie van de student.
    • Zowel collectieve als individuele aanpassingen in de planning zijn eenvoudig mogelijk.  
  • De scholen kunnen zelf hun rapportages maken over bijvoorbeeld slagingspercentages. 
  • De scholen kunnen zelfstandig de inzage in een gemaakt examen regelen. 

Achter de schermen zijn de voorbereidingen hiervoor al in volle gang. Vanaf eind augustus organiseren we voor de scholen meerdere informatiesessies om het systeem te leren kennen. In de komende periode zal er ook informatie worden gedeeld op de website. Uiteraard houden we jullie via de nieuwsbrief op de hoogte.

Planning ontwikkeling MVT keuzedelen Informatiesessies taalexamens
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine