Ontwikkeling examens Reizen & Recreatie

Ontwikkeling examens Reizen & Recreatie

Voor de examens van Reizen & Recreatie is er vanaf augustus 2020 een nieuw KD beschikbaar. Hiervoor zijn eerst nieuwe examenplannen ontwikkeld. Ook is de ontwikkelgroep uitgebreid om de examens zo snel mogelijk te kunnen opleveren.

De ontwikkelgroep is gestart met de ontwikkeling van de proeve voor B1-K1. Er heeft een wijziging plaatsgevonden in de werkprocessen en ook zijn beoordelingsvormen gewijzigd. Hiervoor worden de bestaande opdrachten aangepast en ook nieuwe opdrachten ontwikkeld. Ook is gestart met de ontwikkeling van nieuw simulatiemateriaal dat aansluit bij de nieuwe opdrachten.

Op de website van Examenwerk is de opleverplanning te vinden. Deze opleverplanning is gebaseerd op de wensen die scholen eerder dit jaar hebben aangegeven. Let op: de haalbaarheid van de opleverplanning is afhankelijk van de beschikbaarheid van de ontwikkelgroep. Daarnaast is de oplevering ook sterk afhankelijk van de mate waarin de proeves worden vastgesteld door de vaststellingscommissie.

Deelnemersraad 2 juli 2020 (online) Opgeleverd keuzedeel examens
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC