Ontwikkelgroep Brood & Banket 3 juli 2023

Ontwikkelgroep Brood & Banket 3 juli 2023

De ontwikkelgroep Brood & Banket (OWG B&B) is op een extra vergadering op 3 juli bijeengekomen. Tijdens deze vergadering is door Laura Baeten het eerste uur aandacht besteed aan de theorie-examens. De vragen voor de theorie-examens zijn op 1 september behandeld tijdens een bijeenkomst Vaststellingscommissie  Brood & Banket (VC B&B). Helaas zijn deze theorievragen niet vastgesteld. Het streven is om de theorievragen aan te kunnen leveren voor een extra VC-bijeenkomst die op 12 oktober is ingepland.

Vervolgens zijn de opmerkingen op 20 juni door de VC B&B gemaakt besproken inzake de profieldelen P2-K2 en P3-K2 van de dossiers 25722 Zelfstandig werkend bakker (ZWB) en 25720 Leidinggevende bakkerij (LGB). Deze profieldelen waren op 20 juni niet vastgesteld door de VC B&B. Echter: de reden waarom was helder en de OWG B&B kon meegaan in de opmerkingen van de VC B&B. Het is de OG gelukt om tijdens deze vergadering de stukken aan te passen. Vervolgens is aan de VC B&B het verzoek uitgedaan om indien mogelijk nog vóór de zomervakantie deze aangepaste examen documenten te beoordelen. De VC B&B is hiertoe bereid geweest en heeft tijdens een ingelaste vergadering van 7 juli de stukken goedgekeurd.

LGB P3-K3 is in concept aanwezig, maar de OWG B&B had geen tijd meer om deze stukken te behandelen. Deze stukken zullen na de zomervakantie op de vergadering van 18 september behandeld worden en aan de Vaststellingscommissie van 3 oktober aangeboden worden.

We zijn dringend op zoek naar nieuwe leden voor de ontwikkelgroep (met name uit het bedrijfsleven): zie de vacature op de website: https://examenwerk.nl/vacatures/ontwikkelaar-brood-banket. 

Terugkoppeling bestuursvergadering 4 september 2023 Ontwikkelgroep Facilitaire Dienstverlening
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine