Ontwikkelgroep Brood & Banket 18 september en 9 oktober 2023

Ontwikkelgroep Brood & Banket 18 september en 9 oktober 2023

De ontwikkelgroep Brood & Banket (OWG B&B) is op 18 september en 9 oktober bijeengekomen. Tijdens de vergadering van 18 september  is het eerste half uur aandacht besteed aan de redenen waarom de theorie-examens niet vastgesteld waren door de Vaststellingscommissie. Besloten is, om op 19 september, ’s avonds van 19.00 – 20.30 uur de afgewezen theorie-vragen aan te passen. Alle ontwikkelgroepleden waren bij deze ingelaste vergadering aanwezig en de theorievragen worden ter vaststelling aangeleverd tijdens de extra bijeenkomst van de vaststellingscommissie op 12 oktober.

De vergadering van 18 september is verder besteed aan de in concept aanwezig zijnde examenopdrachten 25720 LGB P3-K3. Omdat dit profieldeel sinds de oplevering van het oude KD 25172 LGB niet in onderhoud genomen was, is extra zorgvuldig naar het kwalificatiedossier en de examenopdrachten gekeken: waar zitten de verschillen in de oude/nieuwe dossiers; zijn opdrachten helder geschreven, hoe verwoorden we de beoordelingscriteria enz. Helaas kon de OWG B&B daardoor niet alle examenopdrachten, beoordelingscriteria, verantwoordingsdocument en servicedocumenten bespreken en klaarmaken voor de Vaststellingscommissie van 3 oktober. Verzocht is dan ook door de OWG B&B om de vergadering van de Vaststellingscommissie Brood & Banket van 3 oktober te laten vervallen.

De OWG B&B heeft op 9 oktober de bespreking van bovengenoemde documenten kunnen afronden. Deze documenten  zullen aan de Vaststellingscommissie Brood & Banket van 14 november ter vaststelling worden aangeboden. Op 6 november komt de OWG B&B bijeen voor het bespreken van de examenstukken C0143 Certificaat werken in de ambachtelijke bakkerij. 

We zijn dringend op zoek naar nieuwe leden voor de ontwikkelgroep (met name uit het bedrijfsleven): zie de vacature op de website: https://examenwerk.nl/vacatures/ontwikkelaar-brood-banket

​ Theorie-examens Brood & Banket beschikbaar Ontwikkelgroep Horeca (Keuken - Bediening) 6 oktober 2023
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine