Ontwikkelbijeenkomst Facilitaire Dienstverlening 5 februari 2024

Ontwikkelbijeenkomst Facilitaire Dienstverlening 5 februari 2024

Op 5 februari is de ontwikkelgroep bijeengekomen in Nieuwegein. Tijdens deze bijeenkomst hebben we de examens van B1-K1 voor niveau 3 en 4 kritisch onder de loep genomen. Op basis hiervan hebben we besloten dat in ieder geval de opdracht over het calamiteitenplan (niveau 4) moet worden aangepast. Het blijkt namelijk lastig voor studenten om verbetervoorstellen te schrijven voor bestaande calamiteitenplannen, omdat deze plannen vaak al zodanig goed uitgewerkt zijn dat er weinig aan te verbeteren valt.


Verder hebben we geconcludeerd dat de verschillen tussen de niveaus duidelijker naar voren moeten komen en dat sommige opdrachten praktischer moeten ingericht. Daarom werken we momenteel aan een nieuwe opzet voor deze opdrachten, zodat we deze kunnen bespreken bij de volgende bijeenkomst op 15 april. Afhankelijk van toekomstige ontwikkelingen rondom PraktijkbeoordelenFlex en het kwalificatiedossier Facilitaire Dienstverlening, zullen we dan ook besluiten hoe deze aanpassingen het beste verwerkt kunnen worden in de toekomstige examens. 

Terugkoppeling bestuursvergadering 15 februari 2024 Ontwikkelbijeenkomst Brood & Banket 26 februari 2024
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine