Lid ontwikkelgroep Beroepsgerichte taalexamens

Lid ontwikkelgroep Beroepsgerichte taalexamens

Een nieuwe visie op beroepsgerichte taalexaminering én nieuwe Hospitality-dossiers betekent dat we ook nieuwe leden zoeken voor onze ontwikkelgroep Beroepsgerichte taalexamens (BGT). Is taal zeg maar echt jouw ding (en ben je daarom taaldocent)? En weet jij precies in welke beroepscontext de student de moderne vreemde taal moet kunnen gebruiken? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Wat houdt de rol in? 
Als ontwikkellid BGT denk je actief mee over de nieuwe beroepsgerichte taalexamens. Je bent daarbij echt inhoudsdeskundige. Examenwerk denkt na over de kaders en opzet van het taalexamen en werkt conceptexamens uit. Jij leest tegen en kijkt daarbij naar de aansluiting op de beroepspraktijk, het gevraagde ERK-niveau en de uitvoerbaarheid van het examen. Je deelt je bevindingen tijdens (online) ontwikkelbijeenkomsten. Ook ben je beschikbaar voor eventuele vragen vanuit Examenwerk. Je hoeft zelf dus geen examens te schrijven. 

 Wat vragen we van jou? 

  • Je bent taaldocent Engels, Duits, Frans of Spaans voor een opleiding binnen de domeinen van Examenwerk. 
  • Je hebt ervaring met het afnemen van beroepsgerichte taalexamens. 
  • Je kunt goed kijken naar het grotere plaatje: kan de student de MVT op het gewenste niveau gebruiken binnen de beroepscontext? 
  • Je hebt oog voor het gebruiksgemak van de exameninstrumenten voor de student en de docent/beoordelaar.  

Hoeveel tijd kost het? 
We ontwikkelen per taal bij een kwalificatie. Daarbij gaan we ervan uit dat er één of twee (online) ontwikkelbijeenkomst nodig zijn, inclusief tijd voor en/of na de bijeenkomst. In totaal kost dit ongeveer drie uur per bijeenkomst. Dit is nog een inschatting omdat we nog niet eerder volgens de nieuwe visie ontwikkeld hebben.  

Wat bieden wij? 
Een kans om de beroepsgerichte taalexamens te vormen én een passende vergoeding (ook reiskosten worden vergoed) voor jouw waardevolle bijdrage aan het ontwikkelproces. 

Heb je interesse? 
Dan komen we graag met je in contact. Vul het formulier in; je hoort snel van ons! Heb je nog vragen? Mail dan naar [email protected]. 

Aanpassingen examenvragen LVD Engels Lezen B2 – variant 2 (KD vanaf 2020) Gezocht: Ontwikkelleden Hospitality
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine