Kwaliteitshandboek Examinering

Kwaliteitshandboek Examinering

In het kader van de norm voor valide exameninstrumenten is Examenwerk in 2018 gestart met het opstellen van het kwaliteitshandboek examinering. Het kwaliteitshandboek examinering is opgebouwd uit een zestal kwaliteitsprocessen, namelijk: ‒ Ontwerpen ‒ Ontwikkelen ‒ Vaststellen ‒ Distribueren ‒ Onderhouden en beheren ‒ Kwaliteit borgen

De uitgangspunten, kaders en richtlijnen die ten grondslag liggen aan alle kwaliteitsprocessen en exameninstrumenten worden uitvoerig beschreven. Het kwaliteitshandboek examinering is vooral bedoeld om scholen meer inzicht te geven in alle kwaliteitsprocessen van Examenwerk. Op deze manier worden alle stappen om te komen tot valide exameninstrumenten navolgbaar. Het kwaliteitshandboek examinering kan scholen helpen bij gesprekken tijdens het inspectiebezoek. Het kwaliteitshandboek staat op de agenda van de bestuursvergadering op 21 maart a.s. Na goedkeuring van het Bestuur zal het kwaliteitshandboek in de examenbank worden geplaatst.

Deskundigheidsbevordering van de Examenadviescommissie Vacatures Examenwerk
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine