Update Luchtvaartdienstverlening

Update Luchtvaartdienstverlening

De eerste ontwikkelbijeenkomst voor Luchtvaardienstverlener heeft op 19 maart plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst is één ontwikkelgroep van docenten cabine en passage aan de slag gegaan met het ontwikkelen van items voor het theorie-examen Veiligheid. Een andere ontwikkelgroep heeft taalexamens inhoudelijk beoordeeld. Het was een productieve dag die naar tevredenheid is verlopen. Uiteindelijk zijn 55 items en 8 taalexamens aangeboden aan de vaststellingscommissie op 10 april.

Tijdens de Vaststellingscommissiebijeenkomst heeft er een eerste screening van de items en de taalexamens plaatsgevonden. Vanwege de afwezigheid van enkele vaststellingscommissieleden is er een extra bijeenkomst gepland om tot een definitieve vaststelling te komen. Deze bijeenkomst is gepland op 13 mei a.s. Voor het theorie-examen Veiligheid wordt een itembank met losse items ontwikkeld, waaruit examens gegenereerd worden. De vastgestelde items worden pas beschikbaar gesteld wanneer de hele itembank is ontwikkeld en vastgesteld. Productieve taalexamens die op 13 mei worden vastgesteld, zullen uiterlijk 3 juni gepubliceerd worden. Voor de receptieve taalexamens die worden vastgesteld, moeten de geluidsfragmenten eerst worden opgenomen voordat ze beschikbaar gesteld worden. Alle taalexamens die niet worden vastgesteld worden opnieuw aangeboden aan de ontwikkelgroep.

Terugkoppeling themadag bestuur 7 mei 2019 Ontwikkeling Cross-over kwalificatie Leidinggevende International Hospitality
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine