Deskundigheidsbevordering van de Examenadviescommissie

Deskundigheidsbevordering van de Examenadviescommissie

In het kader van de deskundigheidsbevordering hebben de leden van Examenadviescommissie op dinsdag 19 februari een training gevolgd. Het doel van de training was om als Examenadviescommissie de taken, rollen en verantwoordelijkheden te evalueren en op welke manier zij hier de komende jaren invulling aan willen geven. Het uitgangspunt van de training was het functieprofiel van de Examenadviescommissie en het kwaliteitshandboek examinering. De Examenadviescommissie vormt een belangrijke schakel ten aanzien van de zes kwaliteitsprocessen uit het kwaliteitshandboek examinering.

Enkele onderwerpen die aan bod zijn gekomen tijdens het programma: ‒ Analyse van het functieprofiel ‒ Relatie van het functieprofiel tot het kwaliteitshandboek examinering ‒ Rolbewustheid ‒ Toekomstbeeld

De training werd als leuk, verhelderend en inspirerend ervaren. Met de opbrengst vanuit deze training gaat de Examenadviescommissie aan de slag om tot concrete acties te komen. De Examenadviescommissie gaat (in afstemming met het bestuur), kijken op welke wijze zij meer invulling kunnen geven aan de borging van de verschillende kwaliteitsprocessen.

Beoordelingsmix MOH en MHO Kwaliteitshandboek Examinering
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine