Bijeenkomst Examenadviescommissie 9 februari 2021

Bijeenkomst Examenadviescommissie 9 februari 2021

De Examenadviescommisie is op 9 februari weer, online, bij elkaar gekomen. De volgende onderwerpen zijn besproken:

  1. 1. Verantwoordingsdocument Luchtvaartdienstverlener crebo 25636
    Het verantwoordingsdocument is goedgekeurd. De koppeling tussen de examenvormen en kerntaken en beoordelingsvormen is nu duidelijk. Dit is aangepast in het productoverzicht op de website.
  2. 2. Kwaliteitshandboek examinering
    De herziene  versie van het kwaliteitshandboek is vastgesteld. Naar verwachting stelt het bestuur het Kwaliteitshandboek op 18 maart formeel vast.Daarna zal het beschikbaar komen voor alle deelnemers (op te vragen via de Helpdesk). In de komende nieuwsbrieven zal ook worden ingegaan op onderwerpen vanuit het kwaliteitshandboek.
  3. 3. Rol Examenadviescommissie in kwaliteitsprocessen Examenwerk
    De Examenadviescommissie heeft een voorstel opgesteld op welke wijze zij een onderdeel willen vormen binnen de kwaliteitsprocessen van Examenwerk. De Examenadviescommissie gaat zich o.a. verdiepen in het onderhoud en beheer van bepaalde examens (door bijvoorbeeld ontwikkelbijeenkomsten bij te wonen), op welke wijze de examens worden gedistribueerd (door bijvoorbeeld eens goed naar de gebruikte systemen te kijken) etc. Hier wordt in de komende periode invulling aan gegeven.
Themasessie bestuur 18 februari 2021 Terugkoppeling ontwikkelgroep Bediening/ keuken 1 februari 2021
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine