Bestuursvergadering 19 maart

Bestuursvergadering 19 maart

Nieuw bestuurslid

Er is weer een nieuw bestuurslid welkom geheten: Herbert van Oord. Herbert is manager Arbeidsmarkt, Training & Opleiding bij HISWA-RECRON. Het bestuur is weer voltallig.   

Stand van zaken vacatures ontwikkelgroepen, vaststellingscommissie en Examenadviescommissie
Er hebben veel sollicitatiegesprekken plaatsgevonden. Er zijn veel nieuwe leden benoemd voor de diverse ontwikkelgroepen, vaststellingscommissies en Examenadviescommissie. De lijst van vacatures is sinds lange tijd niet zo kort geweest.    

Evaluatie bestuur 
Dit voorjaar wordt een evaluatie van het bestuur georganiseerd. Verder zal er worden gekeken naar de merkanalyse die is opgesteld en de analyse die is gemaakt van het gehouden doelgroepenonderzoek. Waar staat Examenwerk momenteel en hoe gaan we hier in de toekomst mee verder?   

Taalexamens 2021

  • Onderhoud & Beheer bestaande examens 

In 2021 wordt het Onderhoud & Beheer aan de losse taalexamens voortgezet. In samenwerking met taaldocenten van een aantal aangesloten scholen van Examenwerk, worden de taalexamens geëvalueerd en beoordeeld. Vanaf schooljaar 2021/2022 worden deze taalexamens niet meer meegenomen in de grote jaarlijkse onderhoudscyclus. Klein onderhoud, zoals het herstellen van fouten, wordt wel uitgevoerd.

  • Keuzedelen MVT

In januari 2021 is gestart met het ontwikkelen van geïntegreerde taalexamens voor de keuzedelen MVT. 

  • Geïntegreerde taalexamens

Geïntegreerde taalexamens kunnen worden aangeboden door het integreren van alle deelvaardigheden tot één examen of het integreren van de taal in de proeve van bekwaamheid. Examenwerk richt zich in 2021 op de (door)ontwikkeling van instrumenten waarbij taal geïntegreerd geëxamineerd kan worden (zowel op de integratie van deelvaardigheden in één taalexamen als op het integreren van taal in de Proeve van Bekwaamheid). 

  • Informatiesessies taalexamens

Examenwerk biedt zowel losse taalexamens als geïntegreerde taalexamens aan. Hiervoor zullen in de komende maanden informatiesessies worden georganiseerd (waarschijnlijk mei/juni).

Deelnemersraad voorjaar 2021 
De Deelnemersraad zal online worden gehouden op 20 mei (11.00-13.00 uur).   

Financiën 2020 
Het totaalbeeld is minder gunstig dan begroot. Door een lager aantal studenten (onder andere) als gevolg van de vorig jaar gegeven keuzemogelijkheden, zijn de inkomsten lager dan begroot.    

Voortgang projecten
App Praktijkbeoordelen
Er worden voor de ontwikkeling van de app voor Praktijkbeoordelen twee sporen uitgezet: 

  1. Er wordt op basis van de huidige opzet van Praktijkbeoordelen een eenvoudige app gebouwd waarmee praktijkopleiders en liefst ook studenten de beoordelingen kunnen uitvoeren op hun telefoon.  
  2. Daarnaast start een onderzoek naar een veel uitgebreidere app voor de langere termijn. 

Waarom dit dubbelspoor? In de eerste plaats om snel een werkende app beschikbaar te hebben waarmee echte gebruikers in de dagelijkse praktijkervaring kunnen opdoen. Deze ervaring kan worden meegenomen bij de verdere (door)ontwikkeling van de app.  

Boulanger/Patissier
Alle examens voor Boulanger zijn opgeleverd. Er is gestart met de ontwikkelgroep voor Patissier. Het KD hiervan wordt herzien (vaststelling oktober 2021). Het bestuur heeft besloten om geen onderhoud meer te plegen aan het huidige examen en te starten met de ontwikkeling van een nieuw examen op het moment dat het nieuwe dossier is vastgesteld. Tot die tijd kan alvast worden begonnen met het verzamelen van ideeën voor het nieuwe examen. De komende tijd zal de ontwikkelgroep zich richten op de evaluatie en aanpassing van de keuzedeel examens.
 
Kwaliteitshandboek examinering
Het kwaliteitshandboek examinering is herzien en ook vastgesteld door het bestuur. 

Ontwikkeling receptieve keuzedelen taal Ontwikkelgroep Horeca- Bediening/ keuken
Veelgestelde vragen
-