Aanpassingen keuzedeel Catering

Aanpassingen keuzedeel Catering

We hebben feedback ontvangen over de beoordelingsmix voor dit keuzedeel. Daarom hebben we onderhoud uitgevoerd en verschillende verbeteringen gedaan aan het examen en het beoordelingsformulier.

  • De proeve is van 3 naar 2 opdrachten gegaan.
  • De opdracht ‘bedienen van gasten’ is bijna gelijk gebleven. Wat wel veranderd is, is dat er geen Engels sprekende gast meer geholpen hoeft te worden. Dit maakt het examen voor dit onderdeel namelijk zwaarder dan de bedoeling is, omdat Engels spreken alleen in vakkennis en vaardigheden staat, en niet in het resultaat of gedrag.
  • De opdrachten ‘controleren van de voorraad’ en ‘bijvullen van koelingen’ zijn samengevoegd tot één opdracht ‘controleren en bijvullen’. Deze twee onderdelen volgen elkaar logisch op en kunnen zo gemakkelijk worden uitgevoerd. 

In lijn hiermee is ook het beoordelingsformulier aangepast. Aan het beoordelingsformulier is de beoordelingsvorm ‘bewijs’ toegevoegd voor werkproces 2. Er zijn beoordelingscriteria opgenomen zodat de ingeleverde lijst ook wordt beoordeeld.  

Het examen is op 29 februari 2024 vastgesteld en inmiddels te downloaden uit de Examenbank.

​Kleine correctie leesexamens B1 Zelfstandig medewerker travel & hospitality Nieuw examen keuzedeel Eetcultuur- en wensen (K0032)
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine