De kwalificaties Zelfstandig werkend kok, Gespecialiseerd kok en Leidinggevende keuken hebben allemaal de werkprocessen ‘Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten’ en ‘Ondersteunt de verbetering van kwaliteit’ in hun kwalificatiedossier. Wij hebben de feedback gekregen dat de bijbehorende examenopdrachten erg lastig te begrijpen waren, zowel voor de student als de beoordelaar.
Daarom hebben we de opdrachten en beoordelingscriteria herschreven, om zo duidelijker te maken wat er van de student verwacht wordt en waarop hij wordt beoordeeld. Daarnaast hebben we de opdrachten voor alle kwalificaties waar mogelijk gelijkgetrokken. Al deze aanpassingen zijn puur gericht op het verbeteren van de leesbaarheid en begrijpelijkheid van de opdrachten, zonder de inhoudelijke vereisten voor het examen te veranderen. De beoordelingsvormen en de samenhang met andere opdrachten blijven hetzelfde. De aanpassingen zijn op 27 februari vastgesteld en inmiddels gepubliceerd in de Examenbank.