Vaststellingscommissie Brood & Banket 5 december 2023 en 11 januari 2024

Vaststellingscommissie Brood & Banket 5 december 2023 en 11 januari 2024

Op 5 december stond er een Vaststellingscommissie Brood & Banket op de planning. Op de agenda stond onder andere het aangepaste keuzedeel K0512 Lean en Creatief. Het keuzedeel is vastgesteld na wijzigingen.

Ook stond 25720 Leidinggevende Bakkerij P3-K3 op de agenda. De Examenopdrachten en de Beoordelingsformulieren zijn helaas niet vastgesteld. De Vaststellingscommissie had vragen over de uitvoerbaarheid en interpretatie van de de Examenopdrachten en daarmee ook over de interpretatie van de beoordeling. De Verantwoording, Servicedocumenten en Instructies zijn wel vastgesteld.

Afsluitend stond Certificaat C0143 Werken in de Ambachtelijke Bakkerij op de agenda. Het Kwalificatiedossier van dit Certificaat komt grotendeels overeen met het Kwalificatiedossier 25721 Uitvoerend Bakker B1-K1. Slechts enkele werkprocessen zijn geschrapt. Daardoor wordt er binnen de 800 uur die voor dit Certificaat staan bijna net zoveel aan kennis en vaardigheden gevraagd als bij genoemde kwalificatie. De Vaststellingscommissie heeft de Ontwikkelgroep gevraagd om toch nog eens kritisch te kijken naar de uitvoerbaarheid. Hierdoor zijn het Examenplan, de Examenopdrachten en het Verantwoordingsdocument niet vastgesteld.

Na de bijeenkomst hebben de voorzitters van de Vaststellingscommissie meteen contact gehad en is er een datumprikker uitgezet om de niet-vastgestelde stukken alsnog voor te leggen. Deze bijeenkomst vindt plaats op 11 januari 2024.

Tot slot ontvangen alle VC-leden binnen Examenwerk begin januari een uitnodiging om de E-learning voor Vaststellers weer te doorlopen. Voor sommige leden was het alweer enige tijd geleden dat zij deze E-learning hebben doorlopen.

Update bijeenkomst Vaststellingscommissie 11 januari 2024
Op donderdag 11 januari stond er weer een Vaststellingscommissie Brood & Banket op de agenda. Tijdens deze bijeenkomst werden de niet-vastgestelde exameninstrumenten LGB P3-K3 en C0143 WAB op de agenda. Omdat de vorige bijeenkomst een pittige bijeenkomst was, is besloten om de voorzitter van de Ontwikkelgroep te laten aansluiten. Zij kon de gemaakte keuzes en gedachtengang van de ontwikkelaars verwoorden. De aanwezigheid van de voorzitter heeft ertoe bijgedragen dat zowel P3-K3 als C0143 zijn vastgesteld.

Op dinsdag 12 maart 2024 staat de volgende bijeenkomst op de agenda.

Terugkoppeling Deelnemersraad 19 december 2023 ​Bijeenkomst Ontwikkelgroep Wijnkennis 2, 16 februari 2024
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine