Update Praktijkbeoordelen.nl

Update Praktijkbeoordelen.nl

Op 20 november heeft er een gebruikersbijeenkomst plaats gevonden. Bas Scheerhoorn was namens Toerisme aanwezig als opvolger van Martin Huizinga. Martin wordt bedankt voor zijn inzet in de afgelopen jaren. De volgende onderwerpen werden besproken.

Refactoring, wensen en doorontwikkelingen Op dit moment wordt de refactoring van de omgeving uitgevoerd. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het systeem ook voor de toekomst stabiel blijft werken. De onderstaande (door)ontwikkelingen worden vanaf begin 2019 opgepakt: 1. Optimaliseren proces klaarzetten examens door school. Dit wordt verder besproken met een ontwikkelgroep examenproces. 2. Diverse rapportagemogelijkheden. Gedacht wordt aan een dashboard met diverse filtermogelijkheden. Hiervan moeten ook rapportages in PDF gemaakt kunnen worden. 3. Doorontwikkelen en gebruiksgemak verder verhogen. Het gaat hier om nieuwe wensen van gebruikers qua functionaliteit of gebruiksgemak. 4. De mogelijkheid om offline te kunnen werken. In sommige situaties is het prettig als een beoordeling ook offline opgeslagen kan worden. Onderzocht wordt op welke wijze dit te realiseren is. 5. MVT examens spreken, gesprekken voeren en schrijven kunnen beoordelen via Praktijkbeoordelen.nl. 6. De wens is dat ook beroepsgerichte MVT-examens beschikbaar zijn binnen Praktijkbeoordelen.nl. Dit wordt opgepakt in de tweede helft van 2019.

Tijdens het overleg werd opgemerkt dat er ook de behoefte is om het leerlingnummer beschikbaar te hebben bij de gegevens van de student. Ook werd de behoefte aan instructiefilmpjes voor werken met Praktijkbeoordelen.nl geuit. Verder wordt er bekeken of vanuit de gegevens van SBB ook de gegevens praktijkopleider beschikbaar komen in Praktijkbeoordelen.nl. Een aandachtspunt hierbij is om te bewaken dat er geen dubbelingen of extra vervuiling komt in het systeem.

Zie voor actuele informatie over voortgang en stand van zaken de website van Examenwerk bij Praktijkbeoordelen.nl > updates.

Ontwikkelgroep Examenproces School Examenontwikkeling Luchtvaartdienstverlener wordt overgedragen aan Examenwerk
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine