Update Praktijkbeoordelen.nl

Update Praktijkbeoordelen.nl

Tijdens de Deelnemersraad zijn met jullie de ontwikkelingen binnen Praktijkbeoordelen.nl, sinds het voorjaar van 2018, gedeeld: 1. Er is in het voorjaar een enquête verstuurd over het gebruik van Praktijkbeoordelen.nl; 2. Op 25 mei en 15 juni zijn er gebruikersbijeenkomsten georganiseerd; 3. In de nieuwsbrief van juni j.l. is een terugkoppeling gegeven over deze bijeenkomsten en van de veelgestelde vragen; 4. In november is het gebruikersplatform weer bijeengekomen en heeft er nog een aanvullende bijeenkomst plaatsgevonden met diverse scholen die al langer gebruik maken van Praktijkbeoordelen.nl

Voor vragen weten jullie inmiddels onze Helpdesk te vinden, fijn! Wij willen jullie erop wijzen dat we voor Praktijkbeoordelen.nl ook een FAQ-lijst hebben én instructiefilmpjes.

Gebruikersplatform Tijdens het gebruikersplatform werd Bas Scheerhoorn welkom geheten al vervanger van Martin Huizinga. Bas neemt zitting in het gebruikersplatform namens de sector Reizen en Recreatie. De volgende punten werden ingebracht en zijn geplaatst op de backlog (wensenlijst); · In de mail die de BPV-begeleider ontvangt van een aanmelding van een student ook het groepsnummer vermelden; · De planning kan de student invullen of verwijderen. Er moet ook de mogelijkheid komen om dit te wijzigen; · Per examenarrangement moeten ook de beoordelaars van dat examenonderdeel worden weergegeven. · Op het verslag moet bij beoordelaar school vermeld worden eindbeoordelaar school.

Op basis van prioriteiten en budget wordt bekeken welke zaken op welk moment opgepakt kunnen worden.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de refactoring van het systeem. Dit is nodig om het systeem ook in de toekomst stabiel te houden. Tijdens deze periode kunnen er geen grote aanpassingen worden doorgevoerd. Dit zou dubbel werk zijn. Kleine doorontwikkelingen worden wel tussentijds ingepland.

Examenproces examen klaarzetten door school Destijds bij de ontwikkeling van Praktijkbeoordelen.nl (in het competentietijdperk) is het zo ingericht dat de student in de lead is. In de loop van de tijd kwam de wens dat de school zelf meer zaken kan klaarzetten. Voor examinering is daar nu ook (gedeeltelijk) in voorzien; · De BPV-begeleider kan voor een groep studenten een kwalificerende periode klaar zetten; · Er kunnen meerdere examens tegelijk worden afgenomen als een examen wordt uitgevoerd op school.

Procesmatige zaken/handelingen Er blijven echter ook nog veel zaken/handelingen over die procesmatig anders kunnen. Denk hierbij aan: 1. CSV bestand voor inlezen code met werkprocessen. 2. De school is afhankelijk van het invullen van de omschrijving van de examencontext door de student. Als deze het niet doe gaat het proces niet verder; 3. Het werkplan moet per student ingevuld en goedgekeurd worden 4. ie moet iets goedkeuren? Wel of niet gescheiden rollen? 5. Examencondities wel of niet akkoord geven als het op school is? 6. Beoordelaar op een later moment toevoegen. 7. Status en voortgang van het examenproces; filters met selectiemogelijkheden, rapportage kunnen samenstellen. 8. Resultaten exporteren.

Stappen proces, borging en inspectie Bij door te voeren aanpassingen moet er telkens weer gelet worden of voldaan wordt aan de juiste stap, borging en eisen van de inspectie.

De handeling bij punt 2 is opgelost. Als er nu gekozen wordt voor een examen op school, dan wordt de examencontext automatisch ingevuld met de schoolnaam (eerste veld). Op termijn worden de overige velden aangepast, maar deze hoeven nu niet meer ingevuld te worden.

Met een aantal deelnemers, die veel examens via school afnemen, wordt afgestemd over het ‘herinrichten’ van het proces. Als hier overeenstemming over is dan wordt begonnen met het aanpassen van het proces in Praktijkbeoordelen.nl

Lees – en luisterexamens voor internationale studenten MOH beschikbaar in Teletoets Examencommissie 5 december jl.
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine