Uitgelicht kwaliteitshandboek - Distribueren

Uitgelicht kwaliteitshandboek - Distribueren

De afgelopen periode is het Kwaliteitshandboek examinering van Examenwerk herzien. Dit handboek kan worden opgevraagd via de Helpdesk. Iedere nieuwsbrief lichten we een gedeelte toe uit het kwaliteitshandboek. Deze keer een onderdeel uit het hoofdstuk Distribueren. De distributie van examen- en ontwikkelingsgerichte instrumenten wordt verzorgd door Examenwerk. De distributie vindt plaats op verschillende manieren en met behulp van verschillende applicaties, te weten: 

  • Examenkluis
  • Praktijkbeoordelen
  • TeleToets (dit wordt straks Remindo)

Examenkluis
Het beschikbaar stellen van examens houdt in dat ze geplaatst worden in de Examenkluis. Gebruikers worden op de hoogte gesteld via het productoverzicht wanneer, welk product vastgesteld en te downloaden is. In de Examenkluis kunnen deelnemende scholen alle beoordelings- en exameninstrumenten downloaden als pdf of beveiligd invulbaar Word-document.

Praktijkbeoordelen
Met Praktijkbeoordelen kun je studenten meten, beoordelen en examineren in praktijk- en examensituaties. Zowel ontwikkelingsgericht als kwalificerend, zowel in de beroepspraktijkvorming als op school.
In het ontwikkelingsgerichte deel wordt de voortgang van de student bijgehouden tijdens zijn stageperiode. Praktijkbeoordelen.nl rapporteert hoever de student is in zijn ontwikkeling en hoe de praktijkopleider hem gedurende de stage beoordeelt. 
Met het kwalificerende deel worden examens afgenomen, zowel in het leerbedrijf als op school.

TeleToets
De theorie-examens en taalexamens worden door Examenwerk klaargezet en aangeboden in TeleToets (straks Remindo). Er is bewust gekozen voor digitale afname in verband met de veiligheid van de items en de mogelijkheid om resultaten te analyseren.

Terugkoppeling informatiesessies Taal Proefles Wijnkennis 2 K0188
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC