Themadag Examenwerk 31 oktober 2018

Themadag Examenwerk 31 oktober 2018

Woensdag 31 oktober vond de themadag van Examenwerk plaats op de KNVB Campus, in Zeist. De ochtend begon met een warm welkom van de voorzitter van Examenwerk, Harry de Bruijn. Harry benadrukte nogmaals het belang van het thema ‘Examinering in de toekomst’ en wat het doel was van deze dag voor Examenwerk: het bespreken van relevante en actuele thema’s, welke een bijdrage kunnen leveren aan de strategie van Examenwerk.  

Ochtend

Harry introduceerde daarna dagvoorzitter Kees van Amstel. Kees, in het dagelijks leven onder andere docent Engels, wist met verhalen uit de praktijk al snel de vertaling te maken naar het thema van de dag en schepte hiermee een prettige sfeer voor de rest van het ochtendprogramma. In het ochtendprogramma kwamen twee keynote speakers aan het woord.  

De eerste keynote speaker was Dick van Egmond, oud-scheidsrechter van de KNVB. Hij vertelde over de ins & outs van de functie van scheidsrechter zijn en liet op interactieve wijze zien hoe de VAR ( Video Assistent Referee) nu precies in zijn werk gaat. De tweede keynote speaker was Johan Schreurs, werkzaam bij Enterprise Architect DUO. Hij nam de aanwezigen mee in de toekomst met een interessant verhaal over blockchain technologie. Tijdens de aansluitende lunch werd hier nog volop over nagepraat.  

Workshops

Na de lunch was het tijd voor de drie rondes waarin men workshops bij kon wonen. Alle workshops waren goed bezet en werden positief ervaren door de deelnemers. Veelgehoorde reacties;

  • “Interessante materie”;
  • “Goed toepasbaar in de praktijk”
  • “Workshops sluiten goed aan op het thema”
  • “Mooi dat er ook nog ruimte was voor interactie”
  • “Goed om hier met vakgenoten over van gedachten te wisselen”
  • “Hier is duidelijk veel aandacht aan besteed”
  • “Kunnen we hier zo tijdens de borrel nog even verder over praten met elkaar?”

 

Afsluiting

Tijdens de afsluiting kwam dit ook terug in Kees zijn beleving van de workshops, waarin hij met beelden de sfeer van de workshops weergaf. Zo zaten er tijdens één van de workshops, ‘het debat’, twee dappere tegenstanders tegenover zeker 20 voorstanders van een stelling. Ook benadrukte hij dat Examenwerk de (hoge) opkomst zeer waardeerde en de reacties en inhoud van de dag zeer zeker mee ging nemen in het jaarplan voor 2019. Na nog een paar anekdotes uit de praktijk was het daarna tijd voor de borrel, waar de deelnemers zowel ervaringen van de dag, als uit de praktijk, met elkaar uitwisselden.  

Examenwerk kijkt tevreden terug op een geslaagde (thema) dag en wil eenieder hartelijk bedanken voor zijn/haar komst!  

Hieronder volgt nog een sfeerimpressie van de dag:

Deelnemersraad Examenwerk 28 november 2018 Update status certificering | Examenwerk heeft certificaat ontvangen
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine