Terugkoppeling bestuursvergadering 24 september 2020

Terugkoppeling bestuursvergadering 24 september 2020

Op 24 september is er weer via Teams online vergaderd door het bestuur.   

  
Stand van zaken vacatures  
Voor de Examenadviescommissie (EAC) is een nieuw lid benoemd. Examenwerk verwelkomt Wouter Schimmel (DRP).  
 
Themadag 8 oktober 
Er is besloten (i.v.m. corona) om de themadag van het bestuur op 8 oktober in een andere vorm (i.p.v. een fysieke bijeenkomst) doorgang te laten vinden. De bedoeling is om deze dag op te splitsen in drie bijeenkomsten via Teams. De eerstvolgende bijeenkomst is 8 oktober. Het bestuur wil op 8 oktober verder nadenken over investeringen voor 2021 en criteria om projecten wel of niet op te pakken.
 
Deelnemersraad 
De eerstvolgende Deelnemersraad wordt via Teams georganiseerd. Deze zal plaatsvinden in december 2020.

Voortgang diverse projecten
Op sommige projecten is er een uitdaging qua ontwikkelcapaciteit. Er zijn inmiddels prioriteiten gesteld. Dit najaar ligt de nadruk vooral op het ontwikkelen van examens voor Reizen & Recreatie en Boulanger. De taaldag zal worden verschoven naar voorjaar 2021. Het kwaliteitshandboek wordt momenteel herzien. De planning is om het kwaliteitshandboek dit najaar voor te leggen aan de Examenadviescommissie en vervolgens het bestuur. Examenwerk is ook bezig met een onderzoek over ‘een andere kijk op examinering’. Diverse scholen zijn al geïnterviewd en dit najaar worden er ook studenten bij betrokken. All you can learn levert lesmateriaal voor keuzedeel examens. Momenteel wordt er een koppeling gemaakt met keuzedeel examens in Praktijkbeoordelen.
  
Projectplan doorontwikkeling Praktijkbeoordelen
Het projectplan doorontwikkeling Praktijkbeoordelen is afgerond (zie berichtgeving verderop in deze nieuwsbrief). Ook worden dit najaar nog een aantal werksessies georganiseerd via Teams.
  
Website
De nieuwe website gaat live op 28 september. 

Verslag Expeditie Pilot Praktijkbeoordelen 21 maart 2024 ​Update boulanger
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC