Terugkoppeling bestuursvergadering 15 februari 2023

Terugkoppeling bestuursvergadering 15 februari 2023

Stand van zaken vacatures diverse commissies  

Er is een vacature binnen de Examenadviescommissie en er zijn vacatures binnen de ontwikkelgroep Brood & Banket en in de vaststellingscommissie Brood & Banket. Het is heel belangrijk dat deze vacatures op korte termijn worden ingevuld i.v.m. de opleverplanning van de examens.  

Jaarplan 2023
Het jaarplan is besproken. Het bestuur mist hierin nog een aantal resultaatgebieden. De resultaten moeten scherper/anders worden geformuleerd. Dit agendapunt zal tijdens de volgende vergadering weer worden besproken.

Themadag 19 april 2023
De Save the date is verstuurd. Definitieve uitnodiging volgt na de voorjaarsvakantie.
Thema/titel: Van werken aan examens naar examens die werken. Over anders verantwoorden van het diplomabesluit. In de ochtend van de themadag worden er twee keynote speakers uitgenodigd en in de middag worden er workshops georganiseerd.

Klanttevredenheidsonderzoek
Er is een opzet gemaakt voor het klanttevredenheidsonderzoek. Deze wordt besproken en er wordt afgesproken om dit klanttevredenheidsonderzoek  in de week na de voorjaarsvakantie te verspreiden. Aanvullend zullen er eventueel ook nog een aantal interviews worden gehouden.

Opvolging voorzitter bestuur Examenwerk
Al ruim 20 jaar is Harry de Bruin voorzitter van Examenwerk (en de voorgangers van Examenwerk). Er wordt een nieuwe voorzitter gekozen uit het midden van de leden van het beroepsonderwijs. Erik Koldewijn (ROC van Twente) wordt gekozen als nieuwe voorzitter van het bestuur van Examenwerk. Hij neemt per direct de taken van Harry de Bruin over.

Ontwikkelen/vaststellen keuzedeelexamens
Aantal jaren geleden heeft bestuur besloten om geen nieuwe keuzedeelexamens te ontwikkelen
Nu worden er toch weer verzoeken vanuit scholen ontvangen (barista, vegan keuken, pizza). Het bestuur ver-zoek het aantal van dit soort vragen bij te houden, dan weet bestuur op basis waarvan een beslissing geno-men moet worden. Dit zal in de volgende vergadering terugkomen op de agenda.

Maandag 3 april 2023: Webinar Update Praktijkbeoordelen Terugkoppeling vergadering Examenadviescommissie 7 februari 2023
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC