Terugkoppeling bestuursvergadering 13 april 2023

Terugkoppeling bestuursvergadering 13 april 2023

De vergadering wordt gestart met de mededeling dat in de afgelopen nacht Erwin Zwierenberg, lid van de ontwikkelgroep Brood & Banket, geheel onverwachts is overleden.

Stand van zaken vacatures diverse commissies
Er zijn een aantal nieuwe voorstellen van leden voor de ontwikkelgroep en vaststellingscommissie van Brood & Banket. Hiermee waren de vacatures bij Brood & Banket ingevuld, maar vanwege het overlijden van Erwin komt er nu weer een nieuwe vacature. Het heeft de voorkeur om daarop weer iemand vanuit het bedrijfsleven te plaatsen. Over de vacature bij de Examenadviescommissie zijn nu geen bijzonderheden te melden; deze procedure loopt. Benoeming leden bestuur, OWG en VC’s Het bestuur besluit de volgende kandidaten te benoemen:

  • Robbie Robert; bestuurslid
  • Asjen van Dijk; voor de ontwikkelgroep Brood & Banket
  • Stefan Koek; voor de vaststellingscommissie Brood & Banket
  • Thomas Kraaijkamp; voor de ontwikkelgroep Luchtvaartdienstverlening
  • Shirley Hofman; voor de vaststellingscommissie Luchtvaartdienstverlening

Klanttevredenheidsonderzoek
Het klanttevredenheidsonderzoek is op 14 april verstuurd. De tijdslijn ziet er als volgt uit:

  • Week van 17 april -> opnemen in nieuwsbrief
  • Week van 8 mei  -> versturen van reminder
  • Week van 15 mei -> onderzoek sluiten en data verwerken in rapportage
  • Rapportage bespreken in bestuursvergadering van 7 juni.

Themadag 19 april 2023
De themadag heeft inmiddels plaatsgevonden. Een mooie dag met een mooie opkomst. De voorbereidingsgroep zal de uitwerkingen bespreken en komt met een voorstel. Op deze dag is ook afscheid genomen van oud-voorzitter Harry de Bruin en in de avond van de overige bestuursleden die tijdens de coronaperiode zijn gestopt.

Financiële voortgang
Er is een daling in het aantal studenten. Hier wordt enige tijd over doorgesproken. Het bestuur moet aan de hand van deze cijfers anticiperen en bedenken hoe hierop in te springen.

Voortgang projecten

  • Geïntegreerde taalexamens: het bestuur is akkoord om opnieuw informatiesessies te organiseren voor de verschillende scholen omdat de informatie over de dienstverlening omtrent de geïntegreerde taalexamens voor veel scholen niet helemaal helder meer is.
  • Anders examineren: er zijn concrete verzoeken gekomen voor het ontwikkelen van prototypes. Er worden nu een aantal verzoeken vanuit deze scholen door een ontwikkelgroep onderzocht en ontwikkeld. Hiervoor zijn we nog op zoek naar nieuwe leden: zie daarvoor de link naar de vacaturetekst.
Introductiebijeenkomst geïntegreerde taalexamens (taalvariant 2) Ontwikkelgroep Brood & Banket 15 mei 2023
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC