​Praktijkbeoordelen

​Praktijkbeoordelen

Nieuw in Praktijkbeoordelen
Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt: ook Praktijkbeoordelen heeft de nieuwe huisstijl van Examenwerk gekregen.   

En verder…

  • De kwalificaties voor het nieuwe schooljaar en de bijbehorende examendocumenten zijn beschikbaar in Praktijkbeoordelen. Dit is nog niet van toepassing voor nieuwe kwalificatiedossiers Travel&Leisure en voor de uitstroom Boulanger. Er wordt bekeken of hier alvast het ontiwkkelingsgerichte deel beschikbaar kan worden gesteld. De exameninstrumenten kunnen pas beschikbaar worden gesteld nadat deze zijn opgeleverd en vastgesteld.
  • Het studentnummer kan nu ook ingevuld worden bij de gegevens van de student. Dit studentennummer is een verplicht veld.
  • De MVT productieve vaardigheden (spreken, gesprekken voeren en schrijven) zijn nu ook te beoordelen met Praktijkbeoordelen. De eindbeoordeling van één of twee beoordelaars wordt vastgelegd. De school bepaalt op basis daarvan het eindoordeel (o-v-g of cijfer). Omdat dit per school verschillend wordt uitgevoerd kan dit niet automatisch worden vastgelegd in Praktijkbeoordelen. Als de school gebruik wil maken van deze MVT- examens dan moet dit per school worden toegevoegd.
    Neem hiervoor contact op met onze helpdesk via [email protected].

 Zie voor meer uitleg de website van Examenwerk 

Gebruikt jullie school al de ontwikkelingsgerichte omgeving van Examenwerk Praktijkbeoordelen?
In deze onzekere tijden vanwege corona weet je nog niet zeker hoe je straks een examen kunt afnemen. Mogelijk moet een alternatieve vorm worden ingezet. Dan is het van belang dat je beschikt over betrouwbare informatie van de student over de voortgang in de praktijk. Dat kan met de ontwikkelingsgerichte omgeving van Praktijkbeoordelen. Je hebt gelijk je begeleiding en verantwoording van de BPV op orde. Binnen de omgeving zijn onderstaande zaken beschikbaar:

  • Een feedbackcyclus; feedup-feedback-feedforward
  • Voortgangsmetingen; besproken met betrokkenen en vastleggen van metingen inclusief aanvullende aantekeningen
  • Portfolio; de student kan bewijzen uploaden en zo een portfolio opbouwen
  • Reflectie verslagen; na afronden van een periode moet een student een reflectie invullen over de afgelopen periode
  • Omschrijving bedrijf; borging van de praktijkomgeving waar de student praktijkervaring heeft opgedaan
  • Overzicht van alle betrokkenen bij het ontwikkelingsgericht opleiden, meten en beoordelen.

Inzetten Praktijkbeoordelen
Praktijkbeoordelen is beschikbaar voor BBL en BOL studenten en kan ontwikkelingsgericht gebruikt worden in een praktijkomgeving van een leerbedrijf of tijdens een praktijkles op school. Ook op afstand meten, beoordelen en examineren kan via Praktijkbeoordelen. Dus ook examineren met Praktijkbeoordelen kan zowel op school als in een praktijkomgeving. Dat is van toepassing op de beroepsgerichte examens, keuzedeel examens en examens MVT voor spreken, gesprekken voeren en schrijven. Alle informatie die nodig is staat klaar in Praktijkbeoordelen.
 
Nieuwsgierig, meer erover willen weten? Neem dan contact op met [email protected].
Wij maken graag een afspraak om de mogelijkheden voor jullie school door te nemen.
 
Browser verversen
Soms merk je dat Praktijkbeoordelen niet werkt zoals je verwacht. Vaak heeft dat niets te maken met het systeem maar met de browser. Deze houdt de ’geschiedenis’ vast en start dan niet in een update. Mocht het niet goed werken ververs dan eerst je browser.
Klik op:

Vragen aan de helpdesk
Wij ontvangen regelmatig vragen van studenten en/of leerbedrijven. Het is de bedoeling dat deze vragen door de contactpersoon van school (bpv-begeleider; docent) worden beantwoord. Wij verwijzen hen door naar de contactpersoon van school.  In geval van problemen met de omgeving van Praktijkbeoordelen kan de vertegenwoordiger van de school contact met ons opnemen. 

Update OWG Reizen & Recreatie Ontwikkeling nieuwe GT-examens uitgesteld naar 2021
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC