Papieren vaststelling Reizen en recreatie

Papieren vaststelling Reizen en recreatie

Voor de kwalificaties Leidinggevende International Hospitality (26008), Allround Hospitality Medewerker (26012) en Leidinggevende Leisure & Hospitality (25646) bleek de informatie met betrekking tot de beschikbare taalexamens niet compleet. Dit is hersteld. Vervolgens zijn die toevoegingen aan verschillende exameninstrumenten voorgelegd aan de Vaststellingscommissie. De VC werd hierin ondersteund door een taalkundige vaststeller. Het ging om de volgende wijzigingen:

Leidinggevende International Hospitality (26008)

  • Het Examenplan en de Verantwoording bevatten een toegevoegde stuk tekst m.b.t. taalexamens. Daarnaast is het overzicht beschikbare taalexamens toegevoegd.

 Allround Hospitality Medewerker (26012)

  • Het Examenplan bevat een toegevoegde stuk tekst m.b.t. taalexamens en het overzicht van de beschikbare taalexamens is toegevoegd.
  • Servicedocument: de taaleisen van de kwalificatie in het Servicedocument waren aan de verkeerde opdrachten van de taalexamens gekoppeld. Dit is hersteld.

Leidinggevende Leisure & Hospitality (25646)

  • Gesprekken voeren Engels B1 opdrachten LGLH leisure 1v1b B1-K1-W5
  • Gesprekken voeren Engels B1 instructie gesprekspartner LGLH leisure 1v1b B1-K1-W5
  • In de Opdrachten zijn de genoemde ‘Inhoudelijke punten’ gelijkgetrokken met de ‘Inhoudelijke punten’ in de Instructie gesprekspartner. 

Op 25 januari 2024 is de Vaststellingscommissie unaniem akkoord gegaan met Vaststellen.

In de volgende nieuwsbrief zal worden vermeld hoe de aanpassingen voor Leidinggevende International Hospitality (26008) en Allround Hospitality Medewerker (26012) worden verwerkt in de instrumenten voor de herziene opleidingscodes (respectievelijk 25842 en 25843).

​Ontwikkelgroep Facilitaire Dienstverlening ​Keuzedeel K0512 Lean en Creatief
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine