Ontwikkelgroep Examenproces School

Ontwikkelgroep Examenproces School

Op 22 november is de ontwikkelgroep Examenproces bij elkaar gekomen. Hieronder een korte weergave van deze bijeenkomst.

Destijds bij de ontwikkeling van Praktijkbeoordelen.nl (in het competentietijdperk) is het zo ingericht dat de student in de lead is. Het leerbedrijf was daarbij ook een belangrijk uitgangspunt. In de loop van de tijd kwam de wens dat de school meer zaken kan klaar zetten. Voor examinering is daar ook (gedeeltelijk) in voorzien: · De BPV-begeleider kan voor een groep studenten een kwalificerende periode klaar zetten. · er kunnen meerdere examens tegelijk worden afgenomen als een examen wordt uitgevoerd op school.

Er blijven echter ook nog veel zaken/handelingen over die procesmatig anders kunnen; · CSV bestand voor inlezen code met werkprocessen; · de school is afhankelijk van het invullen van de omschrijving van de examencontext; door de student. Als deze het niet doet gaat het proces niet verder; · het werkplan moet per student ingevuld en goedgekeurd worden; · wie moet iets goedkeuren? Wel of niet geschieden rollen?; · examencondities wel of niet akkoord geven als het op school is?; · beoordelaar op een later moment toevoegen; · status en voortgang van het examenproces; filters met selectiemogelijkheden; · resultaten exporteren.

Stappen proces, borging en inspectie Bij door te voeren aanpassingen moet er telkens weer gelet worden of voldaan wordt aan de juiste stap, borging en eisen van de inspectie.

Het gewenste proces werd met de leden van de ontwikkelgroep doorgesproken. In samenspraak met de ontwikkelgroep wordt de verdere optimalisering van het examenproces school vorm gegeven.

Gesloten tijdens de feestdagen! Update Praktijkbeoordelen.nl
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine