Op 9 december en 13 januari kwam de ontwikkelgroep voor de 4e en 5e keer bij elkaar in Nieuwegein. Tijdens deze bijeenkomsten hebben we weer mooie stappen gezet! Het wordt steeds duidelijker hoe we de overeenkomsten en verschillen tussen de kwalificaties Keuken en Foodservice effectief kunnen vormgeven. De focus lag op de kerntaken B1-K1 ‘Bereidt (componenten van) gerechten en B1-K3 ‘Verleent gastvrijheid’: hoe gaan de opdrachten hiervoor eruitzien?
Het resultaat: de voorlopige examenplannen voor alle kwalificaties zijn inmiddels klaar, en ook de opdrachten krijgen steeds meer vorm. De volgende bijeenkomst gaan we aan de slag gaan met het verder concreet uitwerken van de examens bij deze kerntaken!

Ontwikkelbijeenkomst Keuken en Foodservice
"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine